SLUŠALI SU IH TINEJDŽERI

Tina i Nikša: Jedan od bendova koje je progutao zaborav

15.02.2019 u 06:16

Bionic
Reading

Brojni glazbeni sastavi koji su nekad bili dio scene danas su tek djelić sjećanja. Mnogi će se vjerojatno s nostalgijom i osmijehom na licu prisjetiti vremena u kojima su postojali Teensi, Matrix, Mandi i još nekolicina bendova koji su žarili i palili svojim lakonotnim hitovima, a koji svaki iz svojih razloga nisu opstali. Među njima su bili i duo Tina i Nikša

Pop duo Tina i Nikša činili su Nikša Jurinović i Valentina Krtanjek, a pitanje 'Ako niste brat i sestra, što ste onda?' 'mučilo' je novinare u vrijeme njihova djelovanja. Pojavili su se na više natjecanja za Pjesmu Eurovizije, Dori, na kojoj su debitirali 1998. godine. Nastupali su i na Hrvatskom radijskom festivalu te su za pjesmu 'E, da mi je' osvojili grand prix zahvaljujući slušateljima i urednicima 110 hrvatskih radiopostaja. Najviše publike imali su među djecom.

Duo je prestao postojati 2006. godine, nakon dva studijska albuma, 'Digni me do neba' i 'Mala zvijezda sjevera', a o razlozima svog prestanka djelovanja nikad javno nisu govorili.

Izvor: Društvene mreže
Tina i Nikša Izvor: Cropix / Autor: Cropix

'Bili su simpatični, profesionalni, entuzijastični i ništa im nije bilo teško', kratko se za tportal prisjetio Fedor Boić jedan od najcjenjenijih hrvatskih glazbenika koji je s duom surađivao kao aranžer i producent.

Tina Krtanjek (koja je nekad svojom pojavom mnoge podsjećala na Vesnu Pisarović) danas je navodno u ugostiteljskim vodama u obiteljskom biznisu. Zato je Nikša Jurinović prisutan na društvenim mrežama. Kad smo kontaktirali s njim, nije želio ništa govoriti na temu svog nekadašnjeg dua jer je 'potpuno izvan svakog oblika javnog posla i nije zainteresiran ni za kakvo eksponiranje'.

U međuvremenu je postao osnivač i direktor u tvrtki Kakva zabava tours, koja se, kako stoji na službenoj stranici, primarno bavi osmišljavanjem, organizacijom i provedbom edukativno-zabavnih programa za djecu, organizacijom i produkcijom svih vrsta zabavno-glazbenih i sportskih događaja te poslovima turističke agencije.

Izvor: Društvene mreže