NAŠAO SE NA METI

Thompson upozorava: 'Ne nasjedajte na ove prijevare, sve je laž'

03.01.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Gotovo je nemoguće zaustaviti lažno otvaranje profila na svim mogućim društvenim mrežama, a na meti su najčešće glumci, pjevači, voditelji, političari.. U zadnje vrijeme pojavilo se više profila i stranica koje se lažno predstavljaju, a u svom nazivu imaju ime Marka Perkovića Thompsona

Dan nakon proslave Nove godine oglasio se tim Marka Perkovića Thompsona na društvenim mrežama. Prijatelje i medije su obavijestili o lažnim profilima koji se otvaraju na njegovo ime i putem lažnih profila traže novčane uplate i donacije.

'Dragi prijatelji i poštovani mediji, kao i kod drugih poznatih osoba, a u pokušaju krađe identiteta u svrhu prevara sve je veći broj otvorenih profila, stranica i grupa na društvenim mrežama koji u svom nazivu koriste ime Marka Perkovića Thompsona', stoji na početku podulje objave na Facebooku.

'Na tim lažnim profilima se predstavljaju kao Marko Perković Thompson, na stranicama kao njegovi administratori, u grupama tvrde kako su osobno u kontaktu s Markom, šalju linkove i nude privatne kontakte, traže novčane uplate, usmjeravaju na nekakve donacije i slične stvari... Primijetili smo kako i u komentarima na Markovoj službenoj stranici klikaju fanove i pozivaju ih na privatna dopisivanja', stajalo je dalje.

RASPAMETIO OBOŽAVATELJE

[FOTO] Marko Perković Thompson održao koncert na Stradunu povodom Dana branitelja

Pogledaj galeriju

Poručili su kako takve blokiraju kada ih primijete, ali nažalost neki su fanovi naivni i nasjedaju na to. Također, mole fanove, posjetitelje pjevačevih stranica i sve ostale da blokiraju takve profile i stranice jer su to osobe koje se lažno predstavljaju u njegovo ime.

'Marko Perković Thompson niti bilo tko iz njegovog tima nikada ne šalje nikakve zahtjeve za privatnim kontaktima kako fanovima tako niti bilo kome na svojim stranicama ili bilo gdje na društvenim mrežama. Savjetujemo da kada dobijete zahtjev za kontaktom od takvih korisnika da ih odmah blokirate', poručili su na kraju.

  • +3
Marko Perković Thompson Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX