27. listopada

The Cure u Zagrebu: Dijelimo ulaznice za jedan od koncerata godine!

21.10.2022 u 10:13

Bionic
Reading

Giganti alternativne rock scene - The Cure - 27. listopada 2022. u Areni Zagreb održati će svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj

The Cure turneja 2022 bit će prva nakon koncerata održanih 2019., godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma 'Disintegration' iz 1989. s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina. Još jedna uzbudljiva vijest za veliku bazu The Cure fanova koji željno iščekuju njihov nastup uživo je i povratak gitarista i klavijaturista Perryja Bamontea, koji je bio dio benda od 1990. do 2005. godine. Kao i na ostatku turneje, u Zagrebu će publiku za koncert The Curea zagrijavati bend The Twilight Sad, jedan od omiljenih bendova Roberta Smitha.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1,500 koncerata, a upravo su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, njihovi albumi su prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta, a tu je i niz live albuma, soundtrackova, knjiga… The Cure je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

  • +20
The Cure na INmusicu Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Ove godine bend je izbacio i specijalno deluxe izdanje albuma ‘Wish’ s kojim je proslavio 30 godina tog albuma koji je postao njihov najprodavanije izdanje do sada, dosegnuvši broj 1 u UK i broj 2 u SAD-u, gdje je bio nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe. Album je donio tri hit singla, 'High', 'Friday I'm In Love' i 'A Letter To Elise'. Turneja Wish albuma bila bi najopsežnija turneja The Curea, sa 111 nastupa u 21 zemlji. Novo deluxe izdanje albuma od 45 pjesama uključuje 24 prethodno neobjavljene pjesme i još 4 premijerno izdane na CD-u i digitalno.

Ulaznice za koncert ovih velikana alternativne glazbe mogu se kupiti putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima, a cijene se kreću od 175 do 650 kuna.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za koncert The Curea u Areni Zagreb (27. listopada), a dobitnik je Goran Crvelin.