GLAZBENA DIVA

Tereza Kesovija: 'Svjesna sam da su me muškarci gledali, bila sam zgodna djevojka'

13.12.2021 u 08:51

Bionic
Reading

Jedna od naših najvećih pjevačkih diva nedavno je bila glavna zvijezda među uzvanicima na svečanom ručku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Nezaustavljiva umjetnica ne miruje kad je o glazbi riječ. Osim što tijekom prosinca odrađuje brojne promotivne nastupe i koncerte, radi na pjesmi koja će biti dio filma o Petrinji i potresu koji je zadesio tu regiju prošle godine

'Družila sam se najvećim zvijezdama, od Charlieja Chaplina do Elizabeth Taylor i mnogih drugih, ali nikad im nisam došla da bih ih pitala da se slikam s njima. Ja sam s njima htjela razgovarati, htjela sam da me dožive i da znaju da ću na svako njihovo pitanje moći odgovoriti', ispričala je Tereza Kesovija u podcastu Ane Radišić.

Rekla je da je imala lijepu, ali i tešku karijeru. No jedno nije mijenjala. 'Oduvijek sam bila buntovnica, ali to je zato što sam uvijek znala što želim. To možete pitati i sve moje glazbenike s kojima sam radila', izjavila je umjetnica. U karijeri je doživjela razne situacije pa je tako bilo i negativnih komentara, ali dodaje kako joj je to budilo dodatni inat i prkos.

'Meni forcu daje to što svakog mogu pogledati u oči', poručila je Tereza. U prošlosti je, kaže, imala razne ponude od muškaraca, ali kad je ljubav u pitanju, imala je jasne kriterije. 'Svjesna sam da su me muškarci gledali, bila sam zgodna djevojka. Ali ja sam morala osjetiti nešto da bih bila zainteresirana. A osjećala sam rijetko. Možda zato što su mi smetale sitnice. Nisam mogla podnijeti da muškarac nosi kratke čarape ili da, na primjer, nema sve zube', kroz smijeh je ispričala. Govorila je i o filmu koji snima čuveni domaći redatelj.

Tereza Kesovija Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Branko Schmidt snima film o Petrinji, bit će to jako emotivan i lijep film. A ja sam snimila jednu neobičnu pjesmu za to', otkrila je Tereza. Evo što je gura naprijed kroz sve godine njezinog rada.

'U meni prevladava optimizam. Dođu trenuci tuge i nostalgije za onim boljim vremenima, međutim nikad mi se nije dogodilo da dođem među publiku bez osmijeha. Uvijek dođem iskreno i sa željom da oni odu kući s okusom koncerta. Generalno, ja sam optimist', naglasila je glazbena ikona.