FILMOVI I SERIJE U KOLOVOZU

Televizije nude ljetni predah od malih ekrana, ali uspjeli smo iskopati nekoliko naslova vrijednih gledanja

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 01.08.2020 17:14
  • Objavljeno 01.08.2020 u 17:14
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK; NETFLIX / Planet; Supplied by LMK / Landmark (Profimedia)

Televizijske mreže i streaming servisi ne nude puno novoga za gledanje u kolovozu, a nadajmo se da razlog nije zastoj u proizvodnji filmova i serija uzrokovan pandemijom koronavirusa, nego dobra stara ljetna shema

HBO

Lovecraftova zemlja

Nova HBO-ova dramska serija, temeljena na istoimenom romanu Matta Ruffa iz 2016. godine, prati Atticusa Freemana (Jonathan Majors) koji s prijateljicom Letitiom (Jurnee Smollett-Bell) i ujakom Georgeom (Courtney B Vance) kreće na putovanje kroz Ameriku Jima Crowa 1950-ih u potrazi za nestalim ocem (Michael Kenneth Williams).

Premijera serije je 17. kolovoza na HBO GO-u i HBO-u, koji možete pronaći na MAXtv-u.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Milom ili silom

Nakon što se godinama nisu vidjele Hache i Belén ponovno se susreću u najhipsterskijem kvartu Madrida: Malasañi. Ovdje dvije prijateljice iz Parla, gradića na periferiji glavnog grada, pokušavaju preživjeti u svijetu koji im je potpuno stran.

HBO GO premijera serije je 8. kolovoza, a na HBO-u u sklopu MAXtv-a premijerno je možete pratiti od 10. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Amazon

Chemical Hearts

Romantična drama 'Chemical Hearts' temeljena je na romanu Krystal Sutherland 'Our Chemical Hearts', a u središtu priče sedamnaestogodišnji je Henry Page (Austin Abrams) koji sebe smatra nepopravljivim romantikom, iako se još nikad nije zaljubio. Tinejdžer želi postati urednikom srednjoškolskih novina i usredotočen je na svoje školske obaveze kako bi se mogao upisati na neko od boljih sveučilišta. Živi sretnim i smirenim životom, sve dok u njegov razred ne dođe Grace Town (Lili Reinhart). Ni Grace nije djevojka o kojoj sanja, ali kad oboje budu izabrani za uređivanje školskih novina, Henry saznaje srceparajuću tajnu koja joj je promijenila život i, malo po malo, zaljubljuje se u nju. Ili u osobu kakvom je smatra.

Film na Amazon stiže 21. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Netflix - filmovi

Project Power

Na ulice New Orleansa stigla je nova tajanstvena tableta koja svakom tko je uzme daje jedinstvenu supermoć, ali postoji kvaka. Koju ćete supermoć dobiti, možete znati tek kad uzmete tabletu. Dok nekima ona daju neprobojnu kožu, nevidljivost ili super snagu, drugi pokazuju smrtonosne reakcije. Kad zbog uzimanja tableta eskalira kriminal u gradu, lokalni policajac (Joseph Gordon-Levitt) udružuje se s dilericom tinejdžericom (Dominique Fishback) i bivšim vojnikom kojega pogoni tajna krvna osveta (Jamie Foxx). Kako bi pronašli skupinu odgovornu za stvaranje tableta i spriječili je u daljnjem djelovanju, i sami će morati riskirati s uzimanjem tablete.

Film stiže 14. kolovoza na Netflix.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Work It

Quinn Ackerman (Sabrina Carpenter) želi se upisati na fakultet iz snova, ali uspjeh joj ovisi o nastupu na plesnom natjecanju. Da bi joj to pošlo za rukom, mora pobijediti najbolju plesnu skupinu u školi. Quinn uspijeva okupiti kolege različitih interesa i karaktera i oformiti plesnu skupinu, a za pobjedu na natjecanju samo još moraju naučiti plesati.

Tinejdžerski plesni humoristični film na Netflix stiže 7. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Lost Husband

Zbog iznenadnog gubitka supruga Libby (Leslie Bibb) je prisiljena doseliti se s djecom kod svoje nevjerojatno kritične majke (Sharon Lawrence). Kad joj se nenadano javi otuđena teta Jean (Nora Dunn) i ponudi posao i dom na svojoj farmi u državi Texas Hill, Libby vidi priliku za bijeg i prije nego je stigla i razmisliti o ponudi pakira stvari i s djecom kreće na put. Život na farmi koza tetke Jean je ljepši i tajanstveniji nego što je pomišljala, a iza životinja i napornog rada Libby otkriva tišinu, duboku seosku tišinu. A tu je i kršan i osoran voditelj farme (Josh Duhamel), čiji je život također obilježila tragedija, zatim prodavačica u trgovini hrane koja tvrdi da može stupiti u kontakt s Libbynim pokojnim mužem, pa i ekscentrična tetka koju zapravo nikad nije pravo upoznala, a za koju se ispostavilo da je netko tko joj upravo treba.

Romantična drama na Netflix stiže 10. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Netflix - serije

The Rain, 3. sezona

Simone i Rasmus, brat i sestra iz Danske, među rijetkima su preživjelim u Skandinaviji. Spas od virusa prenošenog kišom, koji je poubijao većinu stanovništva Skandinavije, pronašli su u bunkeru u koji ih je sklonio otac znanstvenik. Kako se nije vratio po njih, nakon šest godina provedenih u bunkeru brat i sestra krenuli su u potragu za ocem koji bi im mogao ponuditi neka objašnjenja o tome što se dogodilo, ali i lijek. Simone i Rasmus u toj potrazi nisu sami, pridružili su se grupi preživjelih mladih s kojima putuju Danskom i Švedskom.

U spašavanju čovječanstva, ili onoga što je preostalo od njega, Rasmus i Simona imaju svatko svoje viđenje, jer virus je moguće zaustaviti, ali to ima svoju cijenu. Jedno od njih želi spasiti svijet, a drugo stvoriti novi. Kako će završiti ta borba brata i sestre za spas čovječanstva, doznat ćemo 6. kolovoza, kad na Netflix stigne završna, treća sezona postapokaliptične danske serije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Immigration Nation

Dokumentarna serija bavi se američkom imigracijskom politikom. Autorima, Shaulu Schwarzu i Christini Clusiau, američke su vlasti blagoslovile pristup agentima Američke imigracijske i carinske službe (ICE), a nakon trogodišnje montaže dokumentarca požalili su zbog odluke o suradnji na projektu i prijetili sudskom zabranom za određene dijelove filma. A on prikazuje svu patnju i bol koju proživljavaju članovi obitelji koje se nađu na udaru američke imigracijske politike, ali i dvojbe agenata ICE-a koji su svjesni svoje loše slike u javnosti, koliko se god vlasti trudile prikazati kako im je posao hvatanje samo onih koji su počinili zločine. Dok su jedni zadovoljni što su 'napokon u mogućnosti obavljati svoj posao', drugi pokazuju empatiju pa zaključuju da 'ne pišu oni pravila, već ih samo provode'.

Dokumentarna serija stiže 3. kolovoza na Netflix.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!