u londonu

Taylor Swift napali aktivisti za zaštitu okoliša: Uništili su joj avion

20.06.2024 u 15:03

Bionic
Reading

Taylor Swift još je prošle godine optužena da je proizvela više od 8000 tona ugljika svojim zrakoplovom, a sada je za to i 'platila cijenu'. Njezin je avion u zračnoj luci pokraj Londona uništen narančastom bojom, a reagirala je i policija

Glazbenica Taylor Swift trenutno je na turneji svoje karijere, no to zahtijeva i puno putovanja avionom, što svakako šteti okolišu. Prošlog proljeća korisnik društvenih mreža pod korisničkim imenom 'CelebJets' prozvao je glazbenicu zbog količine proizvedenih štetnih plinova te je nazvao najvećim zagađivačem okoliša, a sada su se na nju okomili i aktivisti iz 'Just Stop Oil'.

Aktivisti iz 'Just Stop Oil' pronašli su gdje glazbenica ostavlja svoja avion te odlučili uzeti stvar u svoje ruke. U četvrtak u pet ujutro dvije su aktivistice provalile u privatni aerodrom u Stanstedu te poprskale narančastom bojom privatne zrakoplove.

Kombinacije biljaka koje treba izbjegavati Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Kako prenose strani mediji, 28-godišnja Jennifer Kowalski, bivša menadžerica za održivost iz Dumbartona, i 22-godišnja Cole Macdonald iz Brightona napravile su ovo kako bi izazvale reakciju koja bi pokrenula hitan sporazum o ukidanju fosilnih goriva do 2030.

'Policajci su bili na mjestu događaja za nekoliko minuta i priveli dvije osobe. Zračna luka i letovi rade normalno. 22-godišnjakinja iz Brightona i 28-godišnjakinja iz Dumbartona uhićene su pod sumnjom za kazneno djelo štete i ometanja korištenja ili rada nacionalne infrastrukture', stoji u izvješću policije iz Essexa.

Aktivisti za zaštitu okoliša posljednjih nekoliko mjeseci napadaju svijet kako bi podigli svijest o velikom problemu, a najviše pozornosti istaknuli su bacivši juhu od rajčice na Suncokrete Vincenta van Gogha u Nacionalnoj galeriji u Londonu.

ljubav je u zraku

'Uhvaćeni' na spoju: Taylor Swift i Travis Kelce ove zaljubljene poglede nisu mogli sakriti

Pogledaj galeriju