svestrana tenisačica

Talentirana i za kuhanje: Donna Vekić otkrila svoj recept za lazanje

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bez obzira na svoju poziciju na teniskoj ljestvici, 21-godišnja Osječanka nedvojbeno je jedna od najatraktivnijih svjetskih sportašica, koju na društvenim mrežama prati jako puno fanova. Donna Vekić vrlo dobro zna što njezine poklonike najviše veseli, pa ih često obraduje uzbudljivim trenucima iz svog života. Ovog puta s fanovima je podijelila recept svog omiljenog jela

Osječka tenisačica uoći dvoboja drugog kola na Australian Openu protiv Njemice Anguelique Kerber kojeg je izgubila, za ESPN je otkrila koji je njezin omiljeni recept. Riječ je o lazanjama koje je naučila spravljati od svoje mame. 'To je moje najdraže jelo. Kad sam bila mlađa, nakon povratka s turnira, stalno sam gnjavila mamu da mi napravi lazanje. Sada sam naučila kako to napraviti sama', kaže Donna Vekić.  

Happy Mother's Day mama!! 👩‍❤️‍👩👯🌹❤️

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic) on

Recept:

  • 1 kilogram mljevene govedine
  • 700 grama pasirane rajčice (ako nemate svježu rajčicu, može poslužiti i ona iz konzerve)
  • 500 grama tjestenine od lasagne 
  • Emmental sir (dovoljno da ugrijemo na vrh)

Za umak od bešamela:

  • 5 žlica maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 4 šalice mlijeka
  • 2 žličice soli
  • 1/2 čajne žličice svježe ribanog muškatnog oraščića

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Kuhajte mljevenu govedinu, posolite i popaprite te ocijedite. Umiješajte u umak od rajčice.

Napravite umak od bešamela:

Zagrijte maslac na srednje nisku toplinu dok se ne rastopi. Dodajte brašno i promiješajte dok ne postane glatko. Na srednjoj temperaturi kuhajte dok smjesa ne postane svijetlo-pješčane boje, oko 6 do 7 minuta. U međuvremenu, zagrijte mlijeko u zasebnoj posudi.

Dodajte 1 čašu vrućeg mlijeka u mješavinu maslaca i miješajte dok ne postane glatko. Kuhajte 10 minuta, stalno miješajte, a zatim izvadite, začinite solju i oraščićem te ostavite na stranu dok ne bude spremno za upotrebu.

U posudu za pečenje od stakla redajte umak od bešamela, tjesteninu i mljeveno meso. Završite s posljednjim slojem tjestenine s bešamelom na vrhu. Stavite to peći na 30-35 minuta. Nakon 20 minuta, sir stavite na vrh i kuhajte dok se ne rastopi. Uživajte! Jelo možete poslužiti za 4-6 osoba.

  • +10
  • +7

Donna Vekić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Lijepa tenisačica je na svojoj je službenoj stranici prošle godine otkrila kako bi, da nije postala tenisačica, sigurno bila glumica. Kamere je itekako ljube, a mogla bi se očito baviti i kulinarstvom. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!