SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Tajna nagodba: Umjesto četiri sezone glumila je u tri epizode i zaradila 62 milijuna kuna

14.12.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Glumica Eliza Dushku se u ožujku 2017. pridružila snimanju CBS-ove serije 'Bull', no suradnja nije dugo potrajala jer je kolegu Michaela Weatherlyja optužila za seksualno uznemiravanje. Na vidjelo je izašla tajna nagodba po kojoj joj je CBS za tri epizode platio kao de je snimila četiri sezone

Nedugo nakon što se 37-godišnja Dushku uključila u snimanje CBS-ove serije, njezin 50-godišnji kolega Michael Weatherly neprimjereno je komentirao njezin izgled i pred ostalim članovima filmske ekipe zbijao šale o seksu utroje i silovanju.

O tome se tada nije puno pisalo, a glumac je tek u šturoj izjavi za Times rekao da žali zbog događaja i šala koje je zbijao na račun nekih dijelova scenarija.

'Kad mi je Eliza rekla da se ne osjeća ugodno zbog toga što govorim i načina na koji se pokušavam šaliti, mučila me pomisao da sam je uvrijedio pa sam joj se odmah ispričao. Razmišljajući kasnije o tome, shvatio sam da ono što sam rekao nije bilo niti smiješno, niti prikladno, i žalim zbog patnje koju sam time prouzročio Elizi', naveo je u svojoj izjavi Weatherly.

Iako je planirano da lik kojega je Dushku tumačila postane stalan, nakon optužbi za seksualno uznemiravanje nestao je iz serije.

Za što je Dushku točno optužila kolegu Weatherlyja izašlo je na vidjelo u sklopu istrage o ponašanju bivšeg izvršnog direktora tvrtke Leslieja Moonvesa, kao i kulture ponašanja na CBS-u općenito, a otkrivena je tada i tajna nagodba glumice s CBS-om po kojoj su joj platili 62 milijuna kuna.

Kao jedan od razloga za optužbe o seksualnom uznemiravanju, Dushku je istražiteljima navela neprimjeren i grub komentar kolege o seksu u troje s njim i još jednim članom ekipe serije 'Bull' nakon što je gestikulirajući podignula tri prsta.

Dushku je nadalje istražiteljima tvrdila da joj je Weatherly javno rekao da će je prebaciti preko svojih nogu i dati joj po guzi, a kad su snimali jedni scenu s kombijem bez prozora, rekao je da je vodi u svoj 'kombi za silovanje'.

Zbog njegovog se ponašanja osjećala vrlo neugodno, što joj je odvraćalo pozornost, no pravi šok je uslijedio kad je nedugo nakon njihove konfrontacije shvatila da je njezin obećavajući lik iznenada otpisan iz serije.

  • +6
Michael Weatherly sa suprugom i kćerkom u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prema pisanju Timesa, rezultat svega je tajna nagodba Dushku s CBS-om o isplati 62 milijuna kuna, okvirnim iznosom kojega bio dobila da je snimila četiri sezone serije.

Times je također u posjedu nacrta istražnog izvješća u kojemu odvjetnici koji su radili na slučaju objašnjavaju da njezine pritužbe nagovještavaju puno veće probleme u CBS-u koje tek treba rasvijetliti.

U izjavi za časopis People, CBS ne niječe probleme, a dotiče se i nagodbe koju su postigli s Dushku.

'Iako smo predani kulturi sigurnog radnog mjesta koje uključuje puno poštovanje prema svima, tvrdnje gospođe Dushku su primjer da smo u našem radu daleko od toga. Nagodba o potraživanjima odražava predviđanja o iznosu kojega je gospođa Dushku trebala primiti u skladu s ugovorom o stalnom članu ekipe serije, a utvrđen je međusobnim dogovornim procesom mirenja u to vrijeme', navodi se u priopćenju glasnogovornika CBS-a.