ZVIJEZDA JE ROĐENA

Sydney Sweeney osvaja Hollywood, no osim glume ova ljepotica ima još čitav niz talenata

31.03.2022 u 06:54

Bionic
Reading

Mlada glumačka nada Sydney Sweeney, čiji je rad došao do izražaja u hvaljenim serijama ‘Bijeli lotos’ i ‘Euforija’, ovim vodama pliva od rane tinejdžerske dobi. Koliko je ambiciozna i predana poslu, govori činjenica da već s 24 godine ima produkcijsku kuću te niže uloge u nekim od najgledanijih projekata pa smo sigurni da će postati jedno od velikih imena u Hollywoodu

Posljednjih godina Sydney Sweeney izredala je niz sjajnih uloga na filmskim platnima, a koja su neopravdano prošla ispod redala. Sada na vidjelo dolazi njezin nevjerojatan talent za glumu, a sigurni smo da joj neće izmaknuti ni brojne nagrade struke u narednom periodu.

Glumila je u seriji ‘Sluškinjina priča’, u kojoj je dobila ulogu Eden, u Netflixovoj ‘Everything sucks’ i HBO-ovoj miniseriji 'Oštri predmeti' (Sharp objects), u kojoj je prvotno trebala imati manju sporednu ulogu, ali je redatelj bio oduševljen njezinim radom pa je dobila više prostora. Iskazala se u trileru ‘Under the silver lake’ te hororcu ‘Along came the devil’, a uslijedio je poziv u Tarantinov film ‘Bilo jednom u Hollywoodu’.

Od 2019. glumi tinejdžerku Cassie Howard u teen drami ’Euforija’, inače drugoj najgledanijoj seriji u povijesti HBO-a. Zapažen rad ostvarila je u još jednoj HBO-ovoj seriji - ‘Bijeli lotos’ - a sad je dobila priliku pokazati sve što zna i na velikom platnu, u filmu ‘Madame Web’, u kojem bi trebala igrati akcijsku junakinju uz bok Dakoti Johnson. No osim glume, atraktivna Sweeney ima još čitav niz talenata.

Evo što još trebate znati o svestranoj Sydney Sweeney:

Ulazak u glumački svijet nije joj došao na pladnju

Za razliku od djece brojnih glumačkih velikana, Sydney je morala uložiti dodatan trud kako bi se uopće pojavila na audiciji, a potom dobila uloge. Znajući da je gluma njezin životni poziv, htjela se odazvati na audiciju u rodnom gradu Spokaneu u državi Washington na zapadu SAD-a. Roditelji su se protivili tome, ali da ih uvjeri koliko je ozbiljna u svojim namjerama, napravila je petogodišnji poslovni plan.

Već kao 14-godišnjakinja znala je što želi i kako doći do toga. Obitelj se potom preselila u Seattle kako bi joj se pružile veće šanse za uspjeh, a naknadno je pala odluka o odlasku u Los Angeles - grad u kojem su ostvarivi svi snovi. Zbog svega što su prošli njezini roditelji na koncu su se razveli, a dio krivice za raspad njihova braka danas osjeća i sama Sydney.

‘Neizmjerno sam zahvalna svojim roditeljima na žrtvi koju su podnijeli zbog mene. Morali su napustiti dom u kojem su bili cijeli život, kao peta generacija naše obitelji. Podnijeli su veliki financijski i obiteljski stres. Odlazak u daleko skuplji LA na koncu im je stvarao veliko opterećenje, a i brak im se raspao. Moj put do slave nije bio baš sretan, ali zato im danas, kada sam na dobrom putu za ono što sam zacrtala, pokušavam vratiti što više uloženog’, objasnila je jednom prilikom zgodna plavuša.

  • +12
Sydney Sweeney Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Razumije se u automobile i obožava sport

Osim strasti prema glumi, Sweeney gaji veliku ljubav prema automobilima pa ju se u slobodno vrijeme često može pronaći u automehaničarskoj radionici. Sama je čak dotjerala oldtimer iz 1969. koji danas vozi, a pokrenula je i kanal na Tik Toku, na kojem pokazuje svoje radove u garaži.

Obožava i sport. Još u srednjoj školi prijavljivala se na sve izvanškolske aktivnosti koje su se nudile. Voli skijati, plivati, planinariti, igrati golf, penjati se na stijene te boriti u ringu. Okušala se i u MMA borbama u pauzama od glume.

Nije zapostavila ni fakultet

Bez obzira na slavu, visoke honorare u filmskoj industriji i ambicijama za mnoge druge segmente ovog svijeta, Sydney je imala vremena polagati ispite na fakultetu. Ne samo da ih je polagala u roku, već je dobivala izvrsne ocjene, a istovremeno je radila na seriji ‘Sluškinjina priča’. Dobila je niz rektorovih nagrada, ali pred sam kraj nisu joj dopustili da pristupi završnom ispitu. Smatra da su za to krivi kolege studenti kojima je smetala njezina odsutnost s nastave, a koja joj nije stajala na putu da dobije dobre ocjene.

Ima zanimljiv pristup ulogama koje dobije

Kako bi se što bolje uživjela u lik koji igra, Sydney o svakom od njih ispiše stotine stranica životne priče. To joj, kaže, pomaže da bolje sagleda cijeli kontekst uloge. Odmah joj dođe vizija kako predstaviti taj lik publici. 'U mom dnevniku ima skoro sto stranica o svakom mom liku. Doslovno gradim njihov život od rođenja do trenutka u kojem ih igram.'

Ne zanimaju je muškarci iz branše

Mnogo prije nego što je postala poznata i tražena u Hollywoodu donijela je odluku da nikada neće hodati s dečkima iz branše.

‘Ne izlazim s glumcima, muzičarima, producentima, bilo kime tko je u zabavnoj industriji. To mi ostavlja prostora da budem normalna i mnogo je jednostavnije’, rekla je jednom prilikom.

Danas je sretno zaručena za Jonathana Davina, o kojem gotovo nikada ne govori u medijima. Striktno se drži odluke da njezin privatni život ostane daleko od publiciteta. Ipak, kazala je da u muškarcu traži nekoliko kvaliteta. ‘Tražim nekoga tko će biti moj najbolji prijatelj, s kojim mogu bez problema provesti 24 sata na dan, da mi nikada ne dosadi te da se svaki dan smijemo.' Sve od navedenog očito je pronašla u Jonathanu, s kojim se zaručila početkom ožujka ove godine.