borba koja traje mjesecima

Svojom posljednjom objavom princeza Charlene otkrila je tko joj je podrška te gdje pronalazi utjehu tijekom nesreće koja ju je snašla

18.10.2021 u 00:01

Bionic
Reading

Monegaška princeza Charlene već nekoliko mjeseci boravi u rodnoj Južnoafričkoj Republici, a uslijed ozbiljne infekcije te zdravstvenih komplikacija ne uspijeva se vratiti kući te proživljava vrlo teško životno razdoblje. Međutim, najnovijim objavama na društvenim mrežama Charlene od Monaka otkrila je tko joj pruža veliku podršku u oporavku

Charlene od Monaka na svom Instagram profilu obiavila je fotografiju na kojoj pozira s kraljem južnoafričkog Zulu naroda, Misuzulom kaZwelithinijem. Crno-bijela fotografija snimljena prije nekoliko tjedana popraćena je riječima: 'Hvala vam za vašu ljubaznost i podršku'. Uz to supruga aktualnog monegaškog kneza, princa Alberta dodala je emotikon srca te napisala: 'Bayede Nkosi', što na afričkom jeziku znači 'pozdrav kralju'.

Na fotografiji je vidljivo kako vidno oslabjela Charlene nosi krunicu oko vrata te se čini kako joj je upravo vjera pruža veliko utočište u ovim teškim trenucima. Ovo je drugi put da se bivša olimpijska plivačica pojavljuje s ovim vjerskim simbolom, što je upečatljiv detalj, posebice ako se u obzir uzme činjenica da je u vrijeme udaje za princa Alberta morala preći na katoličanstvo kako bi stupila u brak, budući da je prije bila protestantkinja.

Charlene od Monaka podržava novog Zulu kralja, uslijed obiteljskog sukoba za 'prijestolje' u toj afričkoj zemlji te je čak jednom prilikom pozirala s majicom s njegovim likom. Dva dana prije ove objave, 43-godišnja princeza je u intervjuu koji je osvanuo na društvenim mrežama, izjavila kako 'jedva čeka doći kući svojoj djeci' koja joj užasno nedostaju no supruga, monegaškog princa Alberta, nije spomenula, što je dodatno potaknulo šuškanja o problemima u njihovom braku.

Naime, Charlene je 8. listopada treći put operirana kako bi izliječila ozbiljnu infekciju uha, nosa i grla koja ju je zadržala u domovini, u koju je otputovala u svibnju kako bi sudjelovala u kampanji protiv lova na nosoroge. Od tada se princeza nije uspjela vratiti u Monako te cijelo vrijeme čeka da joj se zdravstveno stanje, koja je bilo toliko loše da su joj bila zabranjena putovanja, poboljša.

S vrlo smirenim tonom, pričajući na engleskom jeziku, princeza je na Instagramu podijelila intervju snimljen početkom mjeseca, tjedan dana nakon posljednje operacije u južnoafričkoj provinciji KwaZulu-Natal. Tijekom intervjua Charlene je otkrila kako se trenutno osjeća te kako se želi što prije vratiti kući svojoj djeci.

U intervju je Charlene objasnila i trenutnu situaciju koja vlada među Zulu klanovima nakon smrti kralja Goodwilla, čijem sprovodu je prisustvovala u ožujku ove godine. Također je istaknula potrebu očuvanja ekološkog bogatstva tog područja, koje je od vitalnog značenja za buduće naraštaje. Kasnije tijekom intervjua, Charlene se osvrnula na osobne probleme. 'Došla sam u Južnu Afriku nadzirati neke Zakladine projekte, zadobila sam infekciju koja me prisilila da ostanem nekoliko mjeseci,' rekla je Charlene te dodala kako joj blizanci Jacques i Gabriella jako nedostaju. 'Ne mogu dočekati da odem kući i budem s njima, jako mi nedostaju', priznala je. 'Mislim da bi se svaka majka koja je mjesecima odvojena od svoje djece osjećala kao ja', zaključila je.

  • +10
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia