PUNO ZABAVE

Svibanj će obilovati vrhunskim TV poslasticama, evo koje serije jedva čekamo pogledati

01.05.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Ako ste mislili da su hit serije rezervirane samo za duge jesenske i zimske večeri, varate se. Streaming servisi Netflix i HBO Max pripremili su za svibanj mnoštvo noviteta, zbog kojih ćete sate i sate provoditi pred ekranima

The Pentaverate, 5. svibnja, Netflix

Ovo će biti prvi put u više od desetljeća da će se komičar i glumac Mike Myers pojaviti u TV seriji. Komedija od šest epizoda temelji se na glumčevom filmu 'So I Married an Ax Murderer', romantičnoj crnoj komediji iz 1993., a radnja se vrti oko tajnog društva koje utječe na svjetske događaje radeći za opće dobro još od crne kuge 1347. Međutim kanadski novinar Ken Scarborough (glumi ga Mike Myers) osjeća da se nešto skriva od svijeta, stoga kreće na putovanje kako bi otkrio istinu o tajanstvenom društvu. Hoće li ga uspjeti razotkriti ili će postati njegovom žrtvom?

Zanimljivo je da ćemo Mikea Myersa u seriji gledati u čak osam uloga, a osim njega glume Ken Jeong i Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Lydia West te Jennifer Saunders, koja glumi lik The Maester of Dubrovnik. Ona je glavna istražiteljica Pentaveratea i pozvana je da iz domovine svojih predaka - Dubrovnika - istraži sumnjive smrti, a u seriji glumi i lik The Saester of Dubrovnik, Maesterinu sestru i zaštitnicu parce clavema, rezervnog ključa za glasački aparat Pentaveratea, skriven u Dubrovniku.

The Pentaverate Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Clark, 5. svibnja, Netflix

'Clark' je švedska serija s Billom Skarsgårdom u glavnoj ulozi. Jedan od mlađih članova slavne glumačke obitelji Skarsgård glumi Clarka Olofssona, ozloglašenog švedskog pljačkaša banke i čovjeka koji je doveo do izraza Stokholmski sindrom.

Serija prati životni put čovjeka koji je naveo cijelu Švedsku da se zaljubi u njega unatoč nekoliko optužbi za trgovinu drogom, pokušaj ubojstva, napad, krađu i desetke pljački banaka. Temeljena na istinama i lažima otkrivenim u autobiografiji Olofssona i u režiji Jonasa Åkerlunda, pruža izmišljen prikaz jedne od najkontroverznijih ličnosti u suvremenoj švedskoj povijesti.

Clark Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Takedown, 6. svibnja, Netflix

Nakon uspješnice 'Lupin', Netflix ponovo dovodi francusku glumačku zvijezdu na TV ekrane. Omar Sy u novom filmu, akcijskoj komediji, glumi policajca Ousmana Diakitéa, a on i kolega François Monge (Laurent Laffitte) imaju vrlo različit stil rada i karijere. Ovaj nespojiv par sastaje se zbog nove istrage koja ih vodi diljem Francuske. Ono što se činilo kao običan posao s drogom ispostavilo se da je kriminalni slučaj velikih razmjera koji donosi puno opasnosti i akcije, ali i komičnih trenutaka.

The Takedown Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Stubište (The Staircase), 6. svibnja, HBO MAX

Serija nastala prema istinitoj priči istražuje život Michaela Petersona (Colin Firth) i njegove brojne obitelji, kao i sumnjivu smrt njegove supruge Kathleen Peterson (Toni Collette), pronađene mrtve na dnu stubišta u svom domu, a vjerovalo se da ju je ubio muž, poznati autor krimića. Prema ovom slučaju, koji je početkom 2000-ih zaintrigirao javnost, Francuzi su snimili dokumentarac koji je Netflix kasnije proširio.

Peterson je 2003., nakon tromjesečnog suđenja, osuđen na doživotnu kaznu za ubojstvo supruge. Međutim to nije bila cijela priča. Slučaj je zaintrigirao javnost, a Peterson je tvrdio da je nevin ulažući žalbe na presudu. Kada je otkriveno da je ključni svjedok optužbe dao lažne izjave, naloženo je novo suđenje. Nakon što je odslužio 89 mjeseci u zatvoru Peterson je 2017. izašao na slobodu nakon što je dogovorio 'prigovor Alforda', tzv. sporazum o priznanju krivnje koji mu je omogućio blažu zatvorsku kaznu.

U ostalim ulogama su Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young i Parker Posey.

The Staircase Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Along for the Ride, 6. svibnja, Netflix

U ovoj tinejdžerskoj romantičnoj komediji Auden svoje zadnje ljeto prije fakulteta provodi na slikovitoj Colby Beach. Dok se drugi tinejdžeri zabavljaju na suncu, usamljenica provodi vrijeme lutajući ulicama kada svi drugi spavaju. Sve se mijenja nakon što upozna Elija, šarmantnog i tajanstvenog kolegu kojeg također muči nesanica. U njihovim noćnim avanturama Eli izaziva Auden da proživi sve svoje snove iz djetinjstva dok jedni drugima počinju pokazivati ​​kako živjeti život punim plućima. Film je temeljen na romanu Sarah Dessen, a glavne uloge tumače Emma Pasarow i Belmont Cameli. U filmu također glume Kate Bosworth, Dermot Mulroney i Andie MacDowell.

Along for the Ride Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Our Father, 11. svibnja, Netflix

Dokumentarac koji je snimljen prema istinitoj priči, fokusira se na užasne postupke liječnika Donalda Clinea, stručnjaka za plodnost za kojeg je otkriveno da je vlastitom spermom oplodio više od 50 žena. U režiji Lucie Jourdan, dokumentarac se fokusira na gradić u Indiani i priča priču o osobama čiji je otac - Cline, a donosi i razgovore s njihovim roditeljima te pokazuje razorne posljedice njegovih postupaka…

Our Father Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Lincoln Lawyer, 13. svibnja, Netflix

Sjećate li se filma 'Odvjetnik iz Lincolna' s Matthewom McConaugheyjom u glavnoj ulozi? Istoimena Netflixova serija, poput filma, također se temelji na bestseleru Michaela Connellyja. Serija od 10 epizoda priča priču o odvjetniku iz Los Angelesa Mickeyju Halleru (Manuel Garcia Rulfo), koji vodi odvjetničku praksu sa stražnje sjedala svog Lincolna. Prva sezona temelji se na Connellyjevoj drugoj knjizi 'The Brass Verdict', u kojoj Mickey pokušava ponovno pronaći uporište nakon što se neko vrijeme nije bavio odvjetničkom praksom. Vraća se u Los Angeles te se ponovno počne baviti svojim poslom nakon što je uvučen u misterij koji treba riješiti. Također radi na obnovi ljubavnih veza i odnosa. Mickey naime ima dvije bivše žene; nedavno se razveo od Lorne (Becki Newton), a s prvom suprugom Maggie (Neve Campbell) ima kćer Hayley (Krista Warner).

Izvršni producenti serije su David E. Kelley ('Anatomija jednog skandala', 'Male laži', 'Slom'), Ted Humphrey, Michael Connelly, Ross Fineman, Barry Jossen i Tana Jamieson.

The Lincoln Lawyer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Komičari (Hacks), 2. sezona, 13. svibnja, HBO Max

Višestruko nagrađivana humoristična serija istražuje mračan mentorski odnos između Debore Vance, legendarne komičarke iz Las Vegasa, i pomalo razmažene, izopćene 25-godišnjakinje. Jean Smart je za glavnu ulogu u ovoj seriji osvojila nagradu Emmy, a u ostalim ulogama pridružuju joj se Hannah Einbinder i Carl Clemons-Hopkins.

Hacks Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Žena vremenskog putnika (Time Traveller’s Wife), 16. svibnja, HBO Max

Nakon filma s Rachel McAdams i Australcem hrvatskih korijena Ericom Banom stiže nam i TV adaptacija romana 'Žena vremenskog putnika', čarobne ljubavne priče o braku koji muči problem putovanja kroz vrijeme. U šest epizoda gledat ćemo Rose Leslie kao Clare Abshire i Thea Jamesa kao Henryja DeTamblea, bračni par koji se mora nositi s neobičnim izazovom. Naime Henry je knjižničar koji pati od genetskog poremećaja zbog kojeg putuje kroz vrijeme, a njegova supruga mora se nositi s njegovim učestalim, ali i opasnim izbivanjima. Clare pokušava pomoći Jamesu ne samo da joj se vrati, već i da prebrodi traumatične ili mučne dane u koje ga vrijeme stalno vraća - i čini ga nesposobnim da se promijeni.

Žena vremenskog putnika Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

A Perfect Pairing, 19. svibnja, Netflix

Lola (Victoria Justice), tvrdoglava izvršna direktorica prodaje vina u LA-u, napusti posao u nadi da će pokrenuti tvrtku za distribuciju vina i rezervira avionsku kartu za ruralnu Australiju kako bi ulovila svog prvog potencijalnog klijenta - obitelj Vaughn. No na njezinu žalost, obitelj Vaughn nije zainteresirana za poslovanje s njom. U želji da se dokaže, Lola se javlja da popuni upražnjeno mjesto na farmi ovaca Vaughn i radi kao farmerica. U početku se čini da nije stvorena za težak posao popravljanja ograda i čuvanja ovaca, ali ona i upravitelj imanja Max (Adam Demos) sprijateljuju se dok je on obučava, a među njima se rađa i nešto više…

A Perfect Pairing Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Stranger Things, 4. sezona, 27. svibnja (1. dio), Netflix

Od pojave 2016. globalni fenomen, serija 'Stranger Things' osvojila je više od 65 nagrada i 175 nominacija, uključujući one za Emmy, Zlatni globus, Grammy, SAG, Baftu i mnoge druge. Nova sezona imala je navodno proračun od oko 30 milijuna dolara po epizodi. S obzirom na to da se sastoji od devet epizoda koje stižu u dva dijela (prvi 27. svibnja, a drugi 1. srpnja), ukupan budžet iznosio je ogromnih 270 milijuna dolara. Osim na plaće glumaca i ekipe, velik dio proračuna otišao je na znatnu količinu specijalnih efekata.

U novoj, četvrtoj sezoni pratimo radnju šest mjeseci nakon epske borbe protiv Mind Flayera, koja je Hawkinsu donijela teror i uništenje. Boreći se s posljedicama, grupa prijatelja je prvi put razdvojena, a sad k tome prolaze i kroz srednjoškolske muke. U tom najranjivijem razdoblju za njih pojavljuje se zastrašujuća natprirodna prijetnja, koja predstavlja jeziv misterij, a koji bi, ako se riješi, mogao konačno značiti kraj užasima u Upside Downu...

Stranger Things Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix