misterij je riješen

Svi znaju taj veliki hit, a tko je Valerie iz istoimene pjesme Amy Winehouse?

05.04.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Neprežaljena pjevačica ostavila je bogatu glazbenu ostavštinu, a jedna od njezinih najpopularnijih pjesama je hit iz 2006. godine. No malo ljudi zna da Amy u njoj pjeva o pravoj osobi

Bilo je mnogo teorija o čemu ili o kome govori pjesma Amy Winehouse, a misterij je konačno riješen jer je pronađena 'prava' Valerie. Riječ je zapravo o obradi, a izvorno ju je napisao i izveo britanski bend The Zutons.

Valerie Star je vizažistica iz New Yorka koja je u intervjuu za Vice ispričala da je bila u vezi s frontmenom benda Daveom McCabeom i rekla da pjesma govori o njoj, a što je McCabe potvrdio. Par se upoznao na koncertu na Floridi, gdje su Zutons nastupili kao predgrupa, a glazbenik je otkrio da ga je na stvaranje pjesme inspiriralo to što je Valerie umalo završila u zatvoru nakon nekoliko prometnih prekršaja, zbog čega nije mogla doći u Veliku Britaniju.

'Sjećam se kad mi je rekao za pjesmu. Bilo je to u stilu: 'Napisao sam pjesmu o tebi. I postala je singl.' I nije mi htio reći nikakve druge detalje. Bio je sramežljiv oko toga. Pomislila sam: 'Valerie, kako zvuči ta pjesma?'' prisjetila se ona.

  • +3
Amy Winehouse Izvor: EPA / Autor: FRANTZESCO KANGARIS

Valerie je otkrila koji joj je najdraži stih iz pjesme, a to je dio u kojem je McCabe opisao njezinu crvenu kosu, dodavši da se u to vrijeme 'smiješno' odijevala, baš kao što je to navedeno u pjesmi. Rekla je da joj se slomilo srce kada je vidjela da ona postaje veliki hit u isto vrijeme u kojem se slavna pjevačica borila s ovisnošću. Podsjetimo, uskoro će biti 13 godina otkako je Amy preminula od posljedica trovanja alkoholom.

Izvor: Društvene mreže