prerani odlazak

Svi su ga zvali Aki, no rijetko tko je znao puno ime frontmena Parnog valjka

29.01.2022 u 14:26

Bionic
Reading

Legendarni pjevač i frontmen grupe Parni valjak iznenada je preminuo prošle subote u 67. godini. Ta vijest duboko je potresla Hrvatsku i regiju, a s njegovim odlaskom mnogi se još uvijek teško mire. Jednog od ponajboljih rock vokalista u regiji si su znali kao Akija, no malo tko je znao njegovo pravo ime

Domaća glazbena scena u velikoj tuzi i boli oprostila se od još jedne pjevačke legende. Aki Rahimovski preminuo je prošle subote u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio. Posljednji ispraćaj održan je u četvrtak na zagrebačkom Mirogoju. Priliku da legendarnom pjevaču upute posljednje zbogom nisu propustili njegovi brojni prijatelji, kolege i poklonici koji se nekoliko stotina okupilo na Mirogoju.

Iako su ga svi znali i zvali Aki, na grobnom mjestu legendarnog pjevača stoji ime Aleksandar Rahimovski. Naime, Aki je rođen 5. lipnja 1955. godine u Nišu, a puno ime mu je Aleksandar Rahimovski. Djetinjstvo je proveo u Skoplju, a sa 19 godina preselio se u Zagreb.

  • +9
Aki Rahimovski Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, a 1975. godine upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

  • +89
Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. Osim mega uspješne karijere u Parnom valjku Aki Rahimovski okušao se i u samostalnoj karijeri s albumom 'U vremenu izgubljenih'. Bio je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama i kako je kazao, to je radio srcem i dušom.

Parni Valjak - Ponovo Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Aki je svoj privatni život oduvijek skrivao od javnosti. U prvom braku dobio je sina Krustijana, a u drugom braku s Ingrid je proveo četiri desetljeća (s njom ima kćer Edinu). Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel.

dirljiv oproštaj

[FOTO] Održana komemoracija za legendarnog pjevača Akija Rahimovskog: Sve je počelo pjesmom 'Jesen u meni'

Pogledaj galeriju