JESEN PRED EKRANIMA

Svi noviteti: Ovo su serije i filmovi koji u listopadu stižu na streaming servise

01.10.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Novi mjesec donosi i novitete na streaming servise, a višemjesečni štrajk glumaca i scenarista u Hollywoodu očito je uzeo danak pa ponuda nije onako bogata na kakvu smo navikli u listopadu. No svakako treba izdvojiti iščekivani Netflixov film 'Pain Hustler' s Emily Blunt i Chrisom Evansom, novu sezonu 'Lupina', novu sezonu 'Pozlaćenog doba' (HBO) te seriju 'Special Ops: Lioness' s Nicole Kidman i Zoe Saldanom (SkyShowtime)

The Family Stallone, SkyShowtime, 2. listopada

The Family Stallone, nova je dokumentarna serija, u kojoj su glavni likovi Sylvester Stallone, njegova supruga Jennifer Flavin Stallone i kćeri Sophia, Sistine i Scarlet. Serija otvara vrata doma jedne od najpoznatijih holivudskih obitelji. Nakon igranja nekih od najlegendarnijih likova u filmskoj povijesti, Sylvester Stallone, triput nominiran za nagradu Oscar, spreman je pred kamerama odigrati najvažniju ulogu svog života: ulogu tate.

The Family Stallone Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Beckham, Netflix, 4. listopada

Četverodijelna dokumentarna serija nazvana jednostavno - ‘Beckham’ - stiže nam odmah na samom početku listopada i dat će nam uvid u život jednoge od najpopularnijih nogometaša današnjice i globalne ikone, jednog i jedinog Davida Beckhama. Njegova je popularnost planetarna, no tek rijetki uistinu znaju tko je on i kako je došao do ovoga gdje je danas. Njegovi počeci vežu se uz skromno djetinjstvo u istočnom Londonu, gdje je odrastao u radničkoj obitelji, no zahvaljujući želji i odlučnosti za pobjedom, ali i savršenim balansom između ambicije, ljubavi i obitelji, Davidu Beckhamu pošlo je za rukom ono što je tek rijetkima uspjelo. Ovo je priča o usponima i padovima, ali i o njegovo suprugi Victoriji, njegovoj djeci, prijateljima, suigračima…

Beckham Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Naš barjak znači smrt (Our Flag Means Death), 2. sezona, HBO Max, 5. listopada

Druga sezona serije ima osam epizoda i temelji se (vrlo) labavo na stvarnim pustolovinama potencijalnog pirata iz 18. stoljeća Stedea Bonneta (Rhys Darby). Nakon što je zamijenio naizgled šarmantan život džentlmena za život prevrtljivog gusara, Stede je postao kapetan gusarskog broda Revenge. Boreći se da zaradi poštovanje svoje posade, Stedeova se sreća promijenila nakon sudbonosnog sukoba sa zloglasnim kapetanom Crnobradim (Taika Waititi). Na njihovo iznenađenje, nevjerojatno različiti Stede i Crnobradi pronašli su više od prijateljstva na otvorenom moru… pronašli su ljubav. Sada to moraju preživjeti.

Our Flag Means Death Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Lupin, 3. dio, Netflix, 5. listopada

Nakon i više nego uspješne prve dvije sezone ‘Lupina’, sada stiže i treća sezona u kojoj Assane mora naučiti kako živjeti daleko od svoje supruge i sina. No, razdvojenost im počinje sve teže padati, zbog čega Assane donosi odluku i vraća se u Pariz kako bi im predložio najluđu stvar - da napuste Francusku i započnu novi život negdje drugdje. No, duhovi prošlosti nikada ne spavaju, a jedan neočekivani povratak preokrenut će njegove planove.

Lupin Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Winter King, HBO Max, 6. listopada

Povijesna fantastična televizijska serija temeljena je na romanima Bernarda Cornwella 'The Warlord Chronicles' s Iainom De Caesteckerom u ulozi Arthura Pendragona. Prepričava legende o Arturu i odvija se u post-rimskoj Britaniji mračnog doba, zemlji u kojoj je vojskovođa Arthur protjeran, a Merlin nestao, Saksonci napadaju, a dijete-kralj nezaštićeno sjedi na prijestolju. Upoznajemo ispraznog i nepopularnog Lancelota; ambicioznu spletakrošicu Guinevere, Merlina koji je više odsutni Druid nego mistični čarobnjak i Mordred, koji je Utherov unuk i zakoniti nasljednik prijestolja. Priču je ispričao stariji saksonski redovnik Derfel Cadarn za Igraine, mladu kraljicu, dugo nakon Arthurove smrti.

The Winter King Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Marvel’s Loki, 2. sezona, Disney+, 6. listopada

Nastavljajući tamo gdje je stala 1. sezona, tijekom 2022. Tom Hiddleston zadirkivao je gledatelje da će pronaći Lokija na poznatom, ali čudnom mjestu. 'Loki se vratio na TVA, imao je vrlo težak sukob sa Sylvie, a Mobius i Hunter B-15 ne znaju tko je on.' Samo će vrijeme pokazati što će se dalje dogoditi...

Marvel's Loki, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

Fair Play, Netflix, 6. listopada

Neočekivano unapređenje u okrutnom hedge fondu gurnut će vezu mladog para do samog ruba, prijeteći da će otkriti mnogo više stvari nego što to sami žele. Kada napokon dođe do toliko željenog unapređenja u financijskoj tvrtki, nekoć prijateljski razgovori izmeđuljubavnika Emily (Phoebe Dynevor) i Lukea (Alde Ehrenreich) počinju se pretvarati u nešto zlokobnije. Kako se dinamika moći počne nepovratno mijenjati u njihovoj vezi, par se mora suočiti s pravom cijenom uspjeha, ali i uznemirujućim granicama ambicije. Ovaj dugometražni triler prvijenac je scenaristice i redateljice Chloe Domont.

Fair Play Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Fleeting Lies, SkyShowtime, 9. listopada

Mjesec dana prije vjenčanja i neposredno prije nego što je trebala postati direktorica tvrtke, Luciju (Elena Anaya) izda Santi (Quim Gutiérrez), njezin suparnik za mjesto direktora. Luciju optuže za industrijsku špijunažu i ona dobiva izvanredni otkaz. Njezin život i budućnost odjednom postaju neizvjesni i ona se suočava s velikim problemom: kako dokazati svoju nedužnost i izbjeći zatvorsku kaznu. Lucia ne preza ni od protuzakonitih aktivnosti kako bi nastavila uzdržavati svoju obitelj, a da im pritom ne otkrije što se dogodilo. Njezine laži postaju sve teže održive, a život sve kompliciraniji.

Fleeting Lies Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Fall of the House of Usher, Netflix, 12. listopada

Iz pera Mikea Flanagana, tvorca ‘The Haunting of Hill House’ i ‘Midnight Mass’, stiže horor serija temeljena na djelima Edgara Allana Poea. Nemilosrdni brat i sestra, Roderick i Madeline Usher, izgradili su Fortunato Pharmaceuticals, svoje carstvo bogatstva, privilegije i moći, ali kada nasljednici dinastije Usher počnu umirati od ruke misteriozne žene iz njihove mladosti, na površinu počinju izlaziti mnoge tajne iz prošlosti…

The Fall of the House of Usher Izvor: Društvene mreže

The Conference, Netflix, 13. listopada

Ova komedija prati konferenciju o teambuildingu na kojoj sudjeluju općinski službenici, ali koja se pretvara u pravu noćnu moru kada optužbe za korupciju počnu kružiti i opterećivati radno okruženje. Istovremeno s time tajanstvena osoba počinje uhoditi i ubijati sudionike, jednog po jednog…

The Conference Film Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Neon, Netflix, 19. listopada

Od gradića na Floridi do užurbanih plaža i jarkih svjetala Miamija, ‘Neon’ prati trojicu prijatelja dok se užurbano probijaju na svom putu do uspjeha u svijetu reggaetona. Komedija od osam epizoda bilježi, osim snova trojice najboljih prijatelja, nego i surovu stvarnost kao i smiješne nezgode preživljavanja u glazbenoj industriji. Tyler Dean Flores glumi Santija, reggaeton umjetnika u usponu koji se, uz pomoć Nesse (Emma Ferreira), Felixa (Jordan Mendoza) i Mije (Courtney Taylor) nada kako će postati najveća zvijezda reggaetona.

Neon Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Bodies, Netflix, 19. listopada

Četiri detektiva, četiri vremenske trake, jedno tijelo. Priča temeljena na fascinantnom grafičkom romanu Si Spencer, prati uobičajenu policijsku proceduru no s obratom. Kada se isto tijelo pronađe u londonskom East Endu 1890., 1941., 2023. i 2053., jedan detektiv iz svakog razdoblja mora to istražiti. Budući da se to proteže kroz desetljeća, detektivi uskoro otkrivaju da su njihove istrage povezane, a kako bi riješili misterij, četiri detektiva moraju nekako surađivati i razotkriti zavjeru koja traje više od 150 godina.

Bodies Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Old Dads, Netflix, 20. listopada

'Old Dads' nadolazeća je američka komedija i redateljski prvijenac poznatog stand-up komičara Billa Burra. U spomenutom filmu Burr nastupa i u ulozi glumca, a radnjom prati priču o mrzovoljnom sredovječnom tati i njegova dva najbolja prijatelja. Ovaj trojac, kojeg uz Burra čine glumci Bobby Cannavale i Bokeem Woodbine, teško se snalazi u promjenjivom svijetu milenijskih izvršnih direktora i moćnih ravnatelja predškolskih ustanova.

Old Dads Izvor: Društvene mreže

Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris, Netflix, 20. listopada

Netflix donosi priču o jednom od najslavnijih kradljivaca umjetnina, Vjeranu Tomiću, Hercegovcu koji je odrastao u Parizu. Tomića su francuski mediji prozvali 'spiderman' nakon što je 2010. kroz prozor provalio u muzej u kojem alarm nije radio radi održavanja. Tom prilikom, iz pariškog Muzeja suvremene umjetnosti ukradeno je pet djela modernih majstora, procijenjene vrijednosti 100 milijuna eura - i nikad nije pronađeno. Tomić je dobio osam godina zatvora za najveću krađu umjetnina u povijesti Francuske, među kojima su se našla djela Picassa i Modigliania. Slavni kradljivac porijeklom iz Hercegovine rodio se u Parizu, no zbog majčine bolesti, kao malog dječaka poslali su ga u Mostar djedu i baku, a povratak u Pariz s 11 godina doživio je kao veliku nepravdu. Kasnije će taj trenutak u životu okriviti za lopovsku karijeru. 'Da me nisu iščupali iz Bosne, vodio bih miran, drukčiji život', tvrdio je svojedobno Vjeran Tomić, koji se kao mali volio penjati i skakati po krovovima, što mu se kasnije 'isplatilo' kad je krenuo provaljivati u stanove. Za New Yorker je ustvrdio da je opljačkao nekoliko poznatih Parižana, kojima je u početku krao nakit da bi se ubrzo 'prekvalificirao' i krao uglavnom umjetnine. Za sebe kaže da je veliki zaljubljenik u umjetnost, a upravo ga je ta ljubav prema umjetnosti stajala slobode. Tomić je naime dobio osam godina zatvora za najveću krađu umjetnina u povijesti Francuske, među kojima su se našla djela Picassa i Modigliania.

Vjeran Tomic Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Upload, 3. sezona, Prime Video, 20. listopada

Upload je znanstveno-fantastična humoristična serija autora Emmyjima nagrađenog Grega Danielsa (Ured, Parkovi i rekreacija, King of the Hill), smještena u tehnološki naprednu budućnost u kojoj su holografski telefoni, samovozeća vozila, AI i 3D hrana pisači su nešto sasvim uobičajeno. I zaboravite na umiranje - umjesto toga, bit ćete 'uploadani' u zagrobni život virtualne stvarnosti i uživat ćete u svim blagodatima odmarališta svjetske klase, naravno, pod uvjetom da si to možete priuštiti. U trećoj sezoni 'Uploada' Nora i Nathanom utrkuju se kako bi zaustavili tajanstvenu zavjeru koja prijeti uništiti milijune života. Mogu li zatvoriti Freeyond i konačno imati pravi zajednički život? Ili je samo pitanje vremena kada će Nathanova glava eksplodirati? U međuvremenu, u Lakeviewu, Nathanova sigurnosna kopija je aktivirana i Ingrid neće dopustiti da ova druga prilika za ljubav promakne. Vrativši se u stvarni svijet, Aleesha se uzdiže kroz redove Horizena upravljajući AI obrazovanjem i upada u novu romantičnu vezu. A Luke, posve sam u Lakeviewu, prisiljen je pronaći sredstva da plati svoj boravak u raju, što ga vozi na posao u Sivu zonu.

Upload, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Elite, 7. sezona, Netflix, 20. listopada

U novoj sezoni serije 'Elite' Omar živi novi život na sveučilištu i daleko od Las Encinasa, ali ne može nastaviti dalje. Krivnja koju osjeća zbog Samuelove smrti i patnja iz tog razdoblja i dalje su prisutni, zbog čega odlazi na terapiju. Zahvaljujući praksi, odlučuje se vratiti u školu u kojoj se sve dogodilo kako bi se suočio sa svojim demonima. Kroz Omarovo putovanje otkrit ćemo da se i ostali studenti u tišini bore s vlastitim paklom. Nova sezona bavit će se mentalnim zdravljem i time kako ga većina nas zanemaruje zbog straha ili neznanja.

Elite, 7. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Pain Hustlers, Netflix, 27. listopada

Liza Drake (Emily Blunt) samohrana je majka koja je upravo izgubila posao i bez novaca, a slučajan susret s farmaceutskim prodajnim predstavnikom Peteom Brennerom (Chris Evans) otvara joj nove poslovne mogućnosti i financijsku stabilnost. No to je dovodi u sumnjivu situaciju jer se upleće u opasnu shemu reketarenja. Suočavanje sa svojim sve nemirnijim šefom (Andy Garcia), sve lošijim zdravstvenim stanjem kćeri (Chloe Coleman) i sve veća svijest o razaranju koje tvrtka uzrokuje tjera Lizu da preispita svoje izbore. Film je režirao dobitnik BAFTA nagrade David Yates, producent je Lawrence Grey, a osim Blunt, Evansa i Garcije u njemu glume i Catherine O'Hara, Jay Duplass i Brian d'Arcy.

Pain Hustlers Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

My Muslim Husband, HBO Max, 27. listopada

Kada se Daniel i njegova djevojka Alexandra odluče vjenčati, pakao se otvara. Odjednom, više ništa nije kao prije. Njihovi prijatelji počinju izbjegavati ili prekidati sve veze s parom, ostavljajući ih izolirane. U nadi da će pronaći mir, Daniel i Alexandra počinju putovati svijetom kako bi pronašli novi dom, no čini se da je sve uzalud. Štoviše, njihove vlastite potrebe da ih drugi partner razumije i prihvati dovode do velikih sukoba, ostavljajući dvoje ljubavnika zbunjenima i emocionalno slomljenima. Osjećajući se izgubljenima u svijetu koji ih, čini se, ne razumije niti prihvaća, Daniel i Alexandra sada se moraju boriti jedno za drugo i svoju vezu kako bi preživjeli. Čak i ako to znači ostaviti iza sebe svoje stare snove i sve koje su ikada voljeli.

Special Ops: Lioness, SkyShowtime, 30. listopada

Serija iz radionice Taylora Sheridana je nadahnuta stvarnim programom američke vojske, a prati Joe (Zoe Saldaña) nesavršenu, ali strastvenu mladu marinku koja je unovačena u ekipu specijalaca Lioness kako bi pomogla iznutra srušiti terorističku organizaciju. Joe pokušava održati ravnotežu između privatnog i profesionalnog života dok istovremeno predvodi CIA-inu borbu protiv terorizma. Program Lioness, koji predvode Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) i Donald Westfield (Michael Kelly), regrutira agresivnu marinku Cruz (Laysla De Oliveira) kako bi sudjelovala u tajnim zadacima. Ona i Joe ubacuju se među moćnike državnog terorizma u sklopu CIA-inih nastojanja da spriječi napad kao što je bio onaj 11. rujna.

Special Ops: Lioness Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pozlaćeno doba (The Gilded Age), 2. sezona, 29. listopada, HBO MAX

HBO-ova drama o New Yorku iz 19. stoljeća dobila je drugo poglavlje, a okosnica nove sezone je dvoboj opernih kuća. Prva večer sezone 1883. i prva premijerna večera Meta padaju na isti datum odnosno istu večer, a njujorško društvo je pred dilemom - ići starim ili novim putem novca? Druga sezona također će se baviti Crnim društvom u Brooklynu, a i u novim epizodama gledat ćemo dobro poznat alica kao što su Christine Baranski, Cynthiu Nixon, Louisu Jacobson, Blakea Ritsona, Carrie Coon, Morgan Spector, Taissa Farmiga, Harry Richardson, Denée Benton, Simon Jones i Jack Gilpin.

The Gilded Age Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO