na radost gledatelja

Svi članovi žirija 'Plesa sa zvijezdama' ostaju na broju: Igor Barberić ne ide s Mijom Dimšić u Torino

27.04.2022 u 11:43

Bionic
Reading

Ovog vikenda hrvatska eurovizijska delegacija s predstavnicom Mijom Dimšić putuje na Eurosong. Kako je za njezinu koreografiju (jer će joj se na pozornici pridružiti i plesači) zadužen čuveni domaći koreograf Igor Barberić, pojavile su se špekulacije da će ga, budući da je trenutno član žirija showa 'Ples sa zvijezdama', netko morati zamijeniti u sudačkom stolcu

Hvaljeni kreativac Igor Barberić, redatelj i koreograf, ove godine je član žirija u showu 'Ples sa zvijezdama' koji se prikazuje na Novoj TV. Unatoč nagađanjima kako će izostati čak tri tjedna iz emisije zbog eurovizijske koreografije Mije Dimšić, iz kruga bliskom poznatom koreografu, doznajemo da to nije istina.

'Jako me veseli moja nova uloga. Gledam to kao logični produžetak moje dosadašnje funkcije. Kao netko tko i inače nadgleda nastupe i savjetuje kandidatima kako da poboljšaju svoje izvedbe, ocjenjivanje primijenjenog ili njihovog napretka bit će kao ocjena učitelja nakon zadaće', rekao je Barberić uoči početka nove sezone showa.

Prije nego što je postao TV lice, gradio je karijeru u kazalištu. Isprva kao glumac u mjuziklima u Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj, a po povratku u Hrvatsku, kao koreograf i redatelj nekih od najvećih mjuzikl hitova u Hrvatskoj. Dobitnik je tri nagrade hrvatskog glumišta - dvije za režiju i jedne za koreografiju. Iza sebe ima više od 50 predstava diljem Europe, te je višegodišnji član produkcije Nove TV. Osim 'Plesa sa zvijezdama' radio je i kao dramski i plesni mentor i koreograf nastupa u 'Tvoje lice zvuči poznato', te mentor plesnih nastupa i koreograf u 'Supertalentu'.

Kad je riječ o idućem vikendu i 'Plesu sa zvijezdama' Barberić je najavio: 'Bit će zanimljivo kako će ove zadane plesne korake kandidati ukomponirati u svoj ples, kao npr. valcer'. Naime, dodatne muke kandidatima stvorio je Slavko Sobin, pobjednik prošle sezone 'Plesa sa zvijezdama' koji je u prethodnoj emisiji plesnim parovima zadao plesni izazov. Onaj plesni par koji najbolje ukomponira korake koje im je zadao u svoju koreografiju, osvojit će dva dodatna boda.

  • +13
Ples sa zvijezdama, 7. epizoda Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Dubroja