osvježenje na sceni

Sve traženija grupa Lili Gee najavljuje nastupe po Hrvatskoj i predstavljaju novi video uradak

14.07.2021 u 11:59

Bionic
Reading

'Svatko ima svoje snove, život se troši brže od love...' završni je stih novog singla benda Lili Gee kojim na iznimno zanimljiv način propituje odnos ženske seksualnosti i materijalizma

Premda je ova tema u materijalističkom svijetu u kojem živimo prisutna na gotovo svakom koraku, s izuzetkom turbo-folka kojem pogled na život iz perspektive sponzoruša prirodno stanje svijesti, ova tema nije previše prisutna u popularnoj glazbi, stoji u priopćenju.

Zato ovaj singl na zanimljiv način i uz lepršavu pop punk melodiju progovara temi koju susrećemo svud oko sebe.

'Nismo željeli da pjesme a priori zauzme vrijednosni sud 'za' ili 'protiv' ovakvog stla života. Već nam je namjera bila da se može iščitavati, odnosno slušati, i s puno razumijevanja za ponašanje cura koje svoju atraktivnost koriste za ostvarivanje životnih ciljeva, ne uvijek nužno loših i prizemnih, ali i s ironijskim odmakom', kazala je frontmanica benda Lidija Graovac Lili.

Izvor: Društvene mreže

Ova ozbiljna tema 'upakirana' je u široko prihvatljivoj formi melodioznog punk pop-rocka s velikim potencijalom da je čujemo kako se pjevuši u redu pred bankomatom ili u WC-u nekog kluba, ali i vrlo zanimljiv prateći spot.

'U spotu igram ulogu Lutke u izlogu trgovine, ali lutke koja se prema kraju spota počinje kretati da bi u jednom trenutku oborila istaknuti natpis sa cijenom. I na ovaj način smo željeli postaviti pitanje tko je u takvom odnosu 'lutka': žena ili muškarac koji je spreman žene plaćati, vrlo često radi isticanja svog društvenog statusa? Neka to pitanje ostane otvoreno, s svak na njega neka odgovori onako kako misli ili osjeća da je ispravno...' završava Lili.

Pjesma je treći singl s drugog albuma benda Lili Gee nazvanog 'Ispod kože', koji je upravo izašao, a čija se intezivnija koncertna i medijska promocija planira za jesen. A do tad uživajte u ljetnim koncertima Lili i benda u Splitu (21. srpanj), Gospiću (24. srpanj), na Jadriji (30. srpanj), u Murteru (31. srpanj), Čakovcu (01. kolovoz), na Žirju (14. kolovoz).