ŽIVOT PIŠE PRIČE

Sve o životu Meghan Markle prije negoli je upoznala svog princa iz bajke

29.11.2017 u 09:40

Bionic
Reading

Medijski interes za zaručnicu britanskog princa Harryja, Meghan Markle, ne prestaje. Nakon njezina ljubavna života, političkih stavova i glumačke karijere na red je stiglo i njezino odrastanje, a novinar Daily Maila otišao je toliko daleko da je posjetio njezinu obitelj i prijatelje, proveo s njima nekoliko tjedana i doznao mnoge zanimljive detalje. Kako je i sam priznao, uvidio je da neki članovi njezine obitelji, ali i prijatelji, danas žele iskoristiti poznanstvo s Meghan i dobro ga unovčiti

Meghan Markle rođena je u obitelji Afroamerikanke Dorije i bijelca Thomasa, od malih je nogu odgajana da se rasno ne opredjeljuje niti da pravi razlike između ljudi. Tako su joj roditelji kupili lutkice Barbie, uz njih i crnu barbiku te bijelog Kena, i oduvijek su joj govorili da u školskim upitnicima kućicu s etničkom pripadnošću ostavlja praznom.

Tijekom djetinjstva majka ju je često vodila na izlete u edukacijske svrhe, osobito na upoznavanje s beskućnicima i siromašnima, kako bi iz prve ruke vidjela kako drugi ljudi žive i naučila biti zahvalna na blagodatima koje ima u životu. Navodno su joj upravo takve stvari pomogle da postane jaka, suosjećajna i neovisna žena kakva je danas.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Mnogi tvrde kako je zbog mnogih svojih stavova, ali i onoga čemu je predana, osobito humanitarnom radu, vrlo nalik princezi Diani, pokojnoj majci njezina zaručnika. Upravo zbog toga predviđaju joj veliku popularnost među britanskim narodom.

Po očevoj strani, Meghan ima britanske, irske i nizozemske pretke koji su još u 18. stoljeću doplovili preko Atlantika i svoj život pronašli u obećanoj zemlji. Svoj prosperitet pronašli su u Pennsylvaniji i New Hampshireu, a neki od njih čak su se borili na strani Unije u Građanskom ratu. Njezin ujak Fred svećenik je Pravoslavne crkve, koji je krstio svu djecu iz obitelji Markle u rijeci, a svoju je crkvu osnovao na Floridi.

What actors would you cast as #MeghanMarkle and #PrinceHarry?

Objavu dijeli Lifetime TV (@lifetimetv)

Ništa manje zanimljiva nije ni majčina strana. Preci Dorije Ragland u 19. stoljeću radili su kao robovi na plantažama pamuka u Georgiji, sve dok 1865. godine Abraham Lincoln nije ukinuo ropstvo. Unatoč tome što ono odavno ne postoji, i ostali članovi obitelji majke Meghan Markle cijeli su se život borili i susretali s rasizmom, a radili su kao sluge i sluškinje u domaćinstvima, ali i u tvornicama, sve dok njezina baka nije odlučila prekinuti to i postati učiteljica.

Ljubav prema glumi Meghan je naslijedila od svog oca Thomasa, koji je strast prema kazalištu i produkciji razvio još u školi, iako je daltonist, no to je skrivao od svih. Kada je upoznao Doriju Ragland, bio je u 30-im godinama, razveden i otac dvoje tinejdžera - Toma Juniora i Samanthe. Ona je bila 12 godina mlađa i susreli su se u holivudskom studiju u kojem je radio. Vjenčali su se 1979. godine, a dvije godine kasnije, 4. kolovoza, rodila se i Meghan, koja je sama svoje djetinjstvo opisala kao idilično.

'Kada se Meghan rodila, tata se u potpunosti promijenio. Prije nje posao mu je bio na prvom mjestu. Sjećam se kada je stigla iz bolnice, ukrasio je kupaonicu malim anđelima i vilama. Stajao bi držeći je pred ogledalom kako bi vidjela sebe u njegovu naručju. Izraz njegova lica bio je neprocjenjiv, a ona je bila mala princeza puno prije negoli je upoznala Harryja', prisjetio se Meghanin polubrat Tom Junior Markle te dodao kako je njegova sestra Samantha, koja je imala 16 godina kada se Meghan rodila, bila jako ljubomorna na svoju polusestru.

  • +13
Roditelji Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža

Navodno je i ona sama silno željela biti glumica, stoga joj je najviše zasmetalo kada je njihov otac krenuo voditi Meghan u filmske studije i upoznavati je sa slavnim osobama. Samantha danas ima 52 godine, boluje od multiple skleroze i kreće se pomoću invalidskih kolica. Tvrdi da je sve što je brat izrekao - laž.

Kada je imala pet godina, roditelji Meghan Markle su se rastali. Preko tjedna živjela je s majkom, a vikende je provodila s ocem. Iako nisu živjeli u izobilju, za njezino se školovanje uvijek pronašao potreban novac. Pohađala je Little Red Schoolhouse, čiji je bivši učenik bila i Elizabeth Taylor, a onda i skupu katoličku školu za djevojčice Immaculate Heart Roman Catholic School.

Kuća Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navodno je upravo otac financirao školovanje zahvaljujući tome što je na lutriji osvojio pola milijuna dolara, a ona sama je, s najboljom prijateljicom, često odlazila u pučke kuhinje i pomagala u serviranju hrane beskućnicima. Upravo je mama te prijateljice Daily Mailu otkrila kakva je Meghan bila: 'Ono zbog čega joj se posebno divim to je da će se, kada nešto želi u životu, za to boriti rukama i nogama.'

Nakon fakulteta u Illinoisu, kada joj je najbolji prijatelj bio homoseksualac Larnelle Foster, čija je majka maštala da će se on vjenčati s Meghan, glumica je prvo otišla preko američke ambasade i njihove stipendije u Buenos Aires, u kojem je provela godinu dana, a potom se vratila u Los Angeles kako bi ostvarila glumačku karijeru.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da joj se isprva nisu otvarala vrata filmskih studija, pristajala je na sve uloge koje su joj nudili. Tako u jednom filmu njezin lik nije imao ni ime, a u zahvalama na kraju kraj njezinog imena stajalo je tek 'zgodna djevojka'. Upravo njezina boja kože bila je velik problem jer je za uloge bila 'ili nedovoljno tamna ili nedovoljno bijela'.

No sve se promijenilo 2010. godine, kada je na audiciji dobila ulogu u seriji 'Suits'. Godinu kasnije udala se za svog dugogodišnjeg dečka Trevora Engelsona na Jamajci, a za vjenčanje je odjenula žuti bikini na točkice. Zbog serije se na neko vrijeme preselila u Toronto i oko sebe okupila nove prijatelje, među kojima je i kćerka bivšeg kanadskog premijera, ali i celebrity kuhar Cory Vitiell, koji joj je uskoro postao dečko.

Je li još uvijek bila u braku s Engelsonom, nije poznato, no kako je Daily Mailu otkrio njezin bliski prijatelj, upravo je afera s kuharom doprinijela razvodu i njezinoj odluci da 2013. ostavi supruga. Veza s Vitiellom potrajala je dvije godine, a onda se u njezin život ušetao britanski kraljević i ostalo je postalo povijest.