pratite na Tportalu

Sve je spremno za najluđi tulum u gradu - Počinje četvrto izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off

05.02.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Najbolji izvođači hrvatske rock&off scene okupit će se večeras u zagrebačkoj Tvornici kulture na četvrtom izdanju nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off! Dodjela nagrada koja iz godine u godinu sve više raste od svog prvog izdanja je na glasu kao najluđi tulum u gradu, a unatoč pandemiji koronavirusa, organizatori su spremno reagirali kako bi glazbenici i mediji mogli proslaviti itekako sjajnu glazbenu 2021. godinu

Događaj na žalost za publiku nije otvoren, no na sreću svih zaljubljenika u dobru glazbu, dodjela će se moći pratiti na digitalnim platformama nagrade Rock&Off te na brojnim domaćim medijima kao i Tportalu.

Žiri nagrade Rock&Off nikada nije bio jači, a 89 novinara iz eminentnih domaćih medija u dva je kruga najprije predložio, a onda i nominirao najbolje glazbenike po njihovu mišljenju. Tko su sretni dobitnici saznat ćemo večeras na dodjeli koja počinje u 20 sati.

Samu dodjelu će voditi uvijek sjajno raspoložena Ida Prester, a pri uručivanju nagrada pomoći će joj poznata imena iz hrvatskog javnog života. Nagrada za životno djelo ove godine pripala je legendarnom Milanu Manojloviću Manceu, a u jednoj vrlo važnoj kategoriji od ove godine se dogodila još jedna novost.

Dobitnik ili dobitnica titule Velikog praska godine će na ljeto ići skupa s nominiranim kolegama na Rock&Off turneju, a osvojit će i nagradu HDS ZAMP-a od ukupno 10 tisuća kuna – 5 tisuća u gotovini i 5 tisuća kuna u protuvrijednosti glazbene opreme. Tko će biti taj sretnik ili sretnica saznat ćemo večeras. Kao i svake godine dosad, posebna nagrada, ona publike, također će biti dodijeljena uz podršku glavnog sponzora Rock&Off-a - Iskona.

Da dobre glazbe ne nedostaje pobrinut će se izvođači koji će okupljenima predstaviti svoje najfriškije hitove, a to su, abecednim redom: Doringo, ERIC, Grše, Miiriam, Milošev, Plastic Knives, The Gentleman, Tús Nua, Urban&4, pocket palma i Šiza. Svi nastupi bit će dostupni na YouTubeu nagrade, možete ih pratiti uživo na streamu, a organizatori su najavili i koncert iznenađenja.

Rock&Off je i dio Zagreb Music Faira, prvog velikog sajma novih i rabljenih glazbenih instrumenata, koncertne produkcije, audio komponenti, prodaje ploča, glazbene produkcije, brojnih audio i video radionica, škola zvuka i svjetla, te škola sviranja glazbenih instrumenata. Nominirani iz svih kategorija gostovat će na tribini u zagrebačkoj Hali, a Zagreb Music Fair održava se od 4. do 6. veljače.