VELIKA ZAVRŠNICA

Sve je spremno za Doru 2020: Koronavirus nije poremetio planove, no mjere opreza su poduzete

28.02.2020 u 14:00

Bionic
Reading

U Opatiji će se u subotu održati izbor hrvatske pjesme Eurovizije koji će se izravno prenositi na HRT-u. Pobjednik će Hrvatsku predstavljati u svibnju na Eurosongu u Rotterdamu. Premda se počelo šuškati o mogućnostima otkazivanja 'Glazbenih dana HRT-a 2020. – Opatija' i 'Dore 2020' zbog aktualne situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, od toga nema ništa, manifestacija će se održati prema prvotnom planu

U tijeku su pripreme i probe izvođača na spektakularnoj pozornici u Sportskoj dvorani 'Marino Cvetković', a društvene mreže su pune objava iz Opatije na kojima pjevači svojim obožavateljima serviraju fotografije pokazujući da se dobro zabavljaju.

Iako su se pojavile spekulacije o mogućnostima otkazivanja 'Glazbenih dana HRT-a 2020. – Opatija' i 'Dore 2020.' zbog aktualne situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, to nije točno, poručili su s HRT-a. Također nije točna ni informacija da bi izvođači, ukoliko su u protekla tjedna boravili u Italiji, bili diskvalificirani. Izvođači su zdravi, a to je ustvrdio županijski inspektor za javno zdravstvo.

Za sada je potvrđeno kako će u opatijskoj sportskoj dvorani 'Marino Cvetković' biti publike, ali bez djece. Danas bi se dvorana trebala 'pregledati', no nije poznato hoće li u backstageu biti prisutni novinari koji navodno neće moći biti na probama.

Eurovizijska pobjednica 2018. godine, Netta koja je spektakularnom pobjedom u Lisabonu s pjesmom 'Toy' prije dvije godine dovela Eurosong u Izrael, neće kako se najavljivalo nastupiti u show programu Dore. Otkazala je u četvrtak, a razlog njezinog nedolaska je - viroza. Umjesto nje nastupit će finalisti showa 'The Voice Hrvatska' te prošlogodišnji pobjednik Dore Roko Blažević, koji je Hrvatsku predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

Podsjećamo, do sada je već od nastupa na Dori odustao Goran Karan. Prošao je s pjesmom 'My Legacy is Love' (Moja ostavština je ljubav), na kojoj je radio s Nikšom Bratošem, no zakompliciralo se jer je tu pjesmu već izvodio prvog dana ljeta prije dvije godine u Visokom u Bosni i Hercegovini, što se protivi pravilima Dore. U natjecanje je umjesto njega ušla Elis Lovrić.

Donosimo redoslijed izvođenja pjesama na 'Dori 2020.':

  1. Elis Lovrić - Jušto (E.Lovrić – E.Lovrić/M.Zec)
  2. Bojan Jambrošić - Više od riječi (A.Šola – S.Gleđa/D.Žagmeštar)
  3. Edi Abazi - Coming home (S.Sekulović Skansi)
  4. Zdenka Kovačićek - Love, Love, Love (M.Mihaljević – B.Mihaljević/H.Grčević)
  5. Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina - Da se ne zatare (R.Pilepić – D.Rapotec Ute) Đana - One (R.Stipišić – L.Mrduljaš)
  6. Aklea Neon - Zovi ju mama (D.Zovko/P.Kladarin – D.Zovko – D.Zovko/P.Kladarin)
  7. Nikola Marjanović - Let's forgive (A.Karas – J.Kaplowitz/R.Vnuk/D.Šomen/A.Caković/A.Karas)
  8. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske (Lorenzo – Lorenzo/Reper iz sobe – Z.Dusper Dus)
  9. Marin Jurić Čivro - Naivno (B. Kolarić/M.Kolarić/M. Matijević Sekul – M. Matijević Sekul) Lorena Bućan - Drowning (I.Huljić – L.Škaro)
  10. Indira - You Will Never Break My Heart (B.Mihaljević/A.Crotti/D.Medalie – I.Levak/D.Medalie – B.Mihaljević/A.Crotti)
  11. Jure Brkljača - Hajde nazovi me (M.Rus – F.Boić)
  12. Colonia - Zidina (B.Đurđević – V.Đurđević – B.Đurđević) Mia Negovetić - When it Comes to You (A.Wrethov//Linnea Deb/Denniz Jamm/M.Negovetić)
  13. Damir Kedžo - Divlji vjetre (A.Pecotić – B.Šalamon Shalla/M.Rodić)

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa