PRONAŠAO SPAS

Sve je skrivao od obitelji: Brat Kate Middleton iskreno progovorio o najtežim trenucima

12.01.2019 u 14:06

Bionic
Reading

U razgovoru za britanski Daily Mail, 31- godišnji James Middleton prisjetio se namračnijih trenutaka u životu koje je proživio prije više od godinu dana

'Tijekom dana bih se povukao i otišao na posao, a onda sam buljio u ekran računala sa staklenim očima spreman da radno vrijeme privedem kraju kako bih se ponovno mogao vratiti kući. Toliko sam se osjećao inertno da nisam mogao odgovoriti na najjednostavniju poruku pa nisam ni pokušavao odgovarati na mailove. Nisam mogao komunicirati čak ni s onima koje najviše volim – svojom obitelji i prijateljima', prisjetio se James Middleton svoje jednogodišnje bitke s depresijom koju je na koncu uspio prebroditi.

Iako je, kako sam kaže, blagoslovljen i živi privilegirano ova činjenica ga nije učinila imunim na depresiju.

'Pomalo je zeznuto opisati stanje u kojem sam se nalazio. Nije riječ o tugi već o bolesti koju bi nazvao rakom uma', objašnjava James ističući kako se u tom životnom periodu osjećao potpuno usamljeno, a ponekad je čak razmišljao i o suicidu.

  • +4
James Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ipak nakon mjeseci depresije, James se s njom napokon odlučio ozbiljnije pozabaviti.

'Jednoga dana sam odlučio uzeti pse, sjesti u auto i nikome reći kamo sam krenuo. Put me rada doveo do divljih dijelova Lake Dustricta koje sam volio posjećivati kao dijete', prisjeća se brat britanske miljenice.

U mjestu Lake District u sjeverozapadnoj Engleskoj James je uspio smiriti um uz duge šetnje u planinama.

'Danima prije svog puta napokon sam se suočio s činjenicom da moram ozbiljno reagirati na ovakvo stanje i potražiti pomoć, a upravo me to učinilo smirenijim. Znao sam da bi prihvaćanjem pomoći dobio nadu'.

James je kasnije otkrio kako je dijeljenjem vlastitog iskustva borbe s depresijom želio pomoći u micanju stigme s problema kao što je mentalno zdravlje poput sestre Kate Middleton i njezina supruga, princa Williama.

  • +6
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je zbog obitelji bio dovoljno inspiriran da podijeli svoju priču, o svojoj borbi s depresijom obitelj je odlučio obavijestiti kasnije.

'Možda ćete se zapitati zašto svoje probleme nisam želio odmah priznati obitelji, no onima koji su vam najbliži najteže se obraćate. Nisam želio da moji voljeni znaju u kakvoj se situaciji nalazim', priznaje James.

Brat Kate i Pippe Middleton također je otvoreno progovorio o svojim drugim borbama poput dijagnoze poremećaja pažnje (ADHD) i teškim oblikom disleksije s kojom se suočio kao dijete.

Navedene prepreke, kako sam kaže, nisu ga usporavale u životu već su mu pomogle da bolje razumije sebe. Na dijagnozu ADHD-a, James gleda kao na dar jer ona objašnjava njegovu kreativnost i emocionalni intenzitet.

'To znači da dolazim do fantastičnih originalnih ideja ali također objašnjava zašto sam imao poteškoća s pojedinostima vezanim za vođenje posla', objašnjava James.

U njegovom oporavku pomoglo mu je stvaranje listi stvari koje mora učiniti svakoga dana, njegovi psi, kao i propisani lijekovi kako bi kontrolirao simptome poremećaja pažnje i koncentracije.