mi stojimo loše

Suosjećanje ili veliki hit? Kladionice predviđaju da na Eurosongu pobjeđuje Ukrajina

04.03.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Kako stvari stoje, ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije bit će neizvjesniji nego neki dosadašnji. Premda se još ne znaju svi izvođači koji će predstavljati svoju zemlju na natjecanju, ako je vjerovati trenutnom stanju na kladionicama, najviše šanse za pobjedu ima Ukrajina

Očekivano, na vrhu liste eurovizijske kladionice nalaze se predstavnici Ukrajine, grupa Kalush Orchestra sa skladbom skladbu 'Stefania'. Šanse za pobjedu porasle su za njih otkad se događa ruska agresija na njihovu zemlju. Na stranici za klađenje uz ime Ukrajine, izvođača i naziva pjesme stoje plavo i žuto srce u znak podrške Ukrajini i Ukrajincima. Drugi su Mahmood i Blanco, popularni glazbenici za koje mnogi smatraju da će drugu godinu zaredom pobijedu donijeti Italiji.

Prema stranici Eurovisionworld naša predstavnica trenutno se nalazi tek na 31. mjestu od ukupno 40 zemalja koje će se ove godine boriti za laskavu titulu. Iza Mie Dimšić, s još manjim izgledima za pobjedu, slijede predstavnici Austrije, Moldavije, Gruzije, Latvije, Irske, Izraela, Rumunjske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Izvor: Društvene mreže

Eurosong se ove godine održava u Torinu od 10. do 14. svibnja, a Rusija je izbačena s natjecanja. U službenom priopćenju organizatora navedeno je da zbog aktualnih događanja u svijetu ruskom predstavniku neće biti omogućeno nastupati na eurovizijskoj pozornici.

  • +25
Dora 2022 Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Europska radiodifuzna unija (EBU) objavljuje da nijedan ruski izvođač neće sudjelovati na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije. Izvršni odbor EBU-a donio je odluku na temelju pravila događaja i vrijednosti EBU-a. Preporuku Referentne skupine podržao je i televizijski odbor EBU-a. Odluka odražava zabrinutost da bi, u svjetlu krize u Ukrajini, uključivanje Rusije dovelo natjecanje na loš glas', objavili su iz EBU-a.

Izvor: Društvene mreže