PROMJENA PRAVILA

Sulejman pao na Huremine suze!

05.10.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Hurem je ultimatumom uspjela promijeniti stroga dvorska pravila i tako dobila ono što je htjela – Sulejman je izabrao nju i naredio da se robinje vrate u domovinu!

Radost zbog toga što je uspjela nagovoriti sultana da iz harema izbaci dvije Ruskinje Hurem podijeli s ostalim robinjama organiziravši svečani ručak. Raspoloženje joj pokvari Gulšah kada ukori njezinog sina Mehmeta, ali joj Hurem ne ostane dužna, već je oštro napadne pred cijelim haremom… Ponižena Gulšah zamoli od Mahidevran dozvolu da ubije Hurem da bi se zauvijek riješili problema u haremu.

Ibrahim slučajno u Leovim skicama vidi Huremin portret, a nespremni Leo neće mu moći dati dovoljno dobar izgovor, što će u Ibrahimu probuditi veliku sumnju. Za to vrijeme se prinčevi Mustafa i Mehmet porječkaju, a sultan ugošćuje Alvisa Grittija, poznatog venecijanskog trgovca i izvanbračnog sina mletačkog dužda, koji bi sultanu služio kao poveznica na putu prema Europi.

U tišini noći Gulšah ukrade nož iz dvorske kuhinje i potajno se šulja hodnicima palače Topkapi. Što namjerava učiniti? Odgovor na to i još mnoga druga pitanja doznajte u večerašnjoj novoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog'.