SLIČNOST JE OČITA

Što je stariji princ Harry sve više nalikuje svom djedu, a ove fotografije to i potvrđuju

15.04.2021 u 13:20

Bionic
Reading

Nakon smrti vojvode od Edinburgha, secira se njegov život uzduž i poprijeko, a javnost s nestrpljenjem iščekuje pojavljivanje njegovog unuka princa Harryja na subotnjem pogrebu

Sa crvenom bradom, plavom očima i prepoznatljivim osmijehom, onaj tko ne zna, lako bi zamijenio čovjeka s naslovnice Paris Match magazina iz 1957. godine s princom Harryjem. No, taj isti i ne bi puno pogriješio kada je jasno vidljivo da je riječ o Harryjevom djedu, pokojnom princu Philipu.

Riječ je o fotografiji koja je nastala kada je vojvoda od Edinburgha imao 36 godina i bio odjeven u kraljevsku odoru s obilježjima britanske vojske. Slične fotografije, u takvoj odori, sa crvenom bradom i prepoznatljivim osmijehom ima i princ Harry, a javnost je ubrzo povukla i poveznicu, ustvrdivši kako je Harry upravo slika i prilika svog voljenog djeda u mlađim danima.

Fotografija je objavljena na naslovnici Paris Matcha, a navodno je orginal crno-bijeli, te je naknadno prebačena u boju. Naslovnica je objavljena u godini kada je Philip od svoje supruge, kraljice Elizabete II, dobio titulu princa.

Inače, cjelokupna javnost s nestrpljenjem iščekuje subotnji sprovod princa Philipa i prvi susret princa Harryja s ostatkom kraljevske obitelji.

  • +47
Princ Philip Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER