NAKON OPTUŽBI

Stiglo je i službeno priopćenje kraljice Elizabete II: 'O navodnim rasističkim komentarima obitelj će razgovarati nasamo'

09.03.2021 u 19:17

Bionic
Reading

Još uvijek se ne stišavaju reakcije nakon što su 'odbjegli' članova kraljevske obitelji princ Harry i Meghan Markle koji su se odselili u SAD dali intervju Oprah Winfrey u kojem su iznijeli između ostalog i optužbe za rasizam nekih članova kraljevske obitelji

Britanska, ali i svjetska javnost ne prestaje govoriti o ovom eksplozivnom intervjuu koji je odjeknuo, a kako britanski mediji pišu Meghan i Harry bacili su nuklearnu bombu na svoju obitelj.

Stigla je i dugoočekivana reakcija Buckingamske palače na ozbiljne optužbe osobito za rasizam.

Kraljica Elizabeta II službeno je uputila sljedeću poruku:

'Obitelj je tužna nakon saznanja koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan. Problemi koji su se pojavili, ponajviše oni rasni, su zabrinjavajući. Premda neka sjećanja mogu varirati, smatraju se vrlo ozbiljnima i obitelj će ih rješavati nasamo. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi obitelji', stoji u poruci.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Danas su novinari zapitali za komentar i princa Charlesa koji nije želio razgovorati o intervjuu i ozbiljnim optužbama iznesenima u njemu.

Meghan Markle je između ostalog u intervjuu koji je vodila Oprah Winfrey spomenula kako je imala suicidalne misli, dok je princ Harry naglasio kako je pod svaku cijenu želio sačuvati sigurnost svoje obitelji.

Nisu željeli otkriti koji je član kraljevske obitelji iznio rasističke komentare na račun boje kože njihovog sina Archieja.

Odgovor Buckinghamske palače uslijedio je više od 36 sati nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa iznijeli niz optužbi u svom prvom intervjuu otkako su se povukli iz kraljevske obitelji. Neke od tvrdnji - uključujući navode o rasizmu i Meghanino priznanje da je razmišljala o samoubojstvu tijekom prve trudnoće - potencijalno mogu duboko utjecati na ugled kraljevske obitelji ostavivši 'oblak' sumnje nad nekim njezinim članovima.