ZVIJEZDE DAWSON'S CREEKA

Stari li uopće Katie Holmes?

29.11.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što se prvo šaputalo pa je Katie Holmes i naglas najavila mogućnost ponovnog okupljanja ekipe iz 'Dawson's Creeka', odlučili smo se prisjetiti junaka te ljubljene teen serije

Katie Holmes je prije nekoliko mjeseci odlučila započeti svoj život od (novog) početka, a jedna od početnih točaka je i 'Dawson's Creek' koji ju je i proslavio. Ta draga nam tinejdžerska serija krenula je u svijet prije 14 godina i nanizala čak šest sezona tijekom kojih su odrastali glavni likovi, a skupa s njima i vjerni gledatelji.

Iako su svjetla reflektora i kamera ugasili još 2003. godine, Katieina želja za ponovnim okupljanjem ekipe pokrenula je priču kako će se vratiti ne samo na nekom tradicionalnom okupljanju, već da će serija dobiti nastavak. Prije nego što se to dogodi, podsjetit ćemo se glavnih junaka te pogledati jesu li im godine koje su prohujale ucrtale oko usana bore zadovoljstva ili zaokružile oči problemima i neuspjesima. A možda su odlučili ne starjeti uz pomoć botoksa? Prosudite sami.

Za neznalice, kratak prisjet – naslovni Dawson Leery, kojeg je tumačio James Van Der Beek, obećavajući je mladi filmaš zaokupljen svojom budućom redateljskom karijerom. Kako to već ide s umjetnicima, i budućim umjetnicima, Dawson često očajava i dramatizira nad svojim životom, što stvara razne zabavne i manje zabavne napetosti i sukobe.

Dawsonova dramatiziranja često nerviraju njegovu susjedu i najbolju prijateljicu Joey Potter, koju glumi Katie Holmes. Iako joj se ne sviđaju njegove mušice, sviđa joj se sam Dawson, a ljubi njegovu obitelj i dom, čija je dopisna članica.

Smutnju u idilu između Dawsona i Joey donosi Jennifer Lindley Michelle Williams), profinjena njujorška ljepotica koja stiže u Capeside i zavodi Dawsona. Prijateljsko-ljubavni trokut u četverokut pretvara Pacey Witter Joshua Jackson), autsajder koji se ne osjeća ugodno u svojoj koži i koji umjesto školskih kolegica zavodi školsku profesoricu.

Nakon uvoda slijedi kratak osvrt na karijere nakon Dawsona, uz komentar, s kojim ćete se sigurno složiti, kako godine nimalo nisu naškodile zvjezdanom pokeru iz serije, dapače.

Ulickani James Van Der Beek i dalje je najpoznatiji po ulozi u 'Dawson's Creeku'. Nakon serije odigrao je epizodne uloge u brojnim drugim serijama, pojavio se u 'Kako sam upoznao vašu majku', 'Medij', 'Zločinački umovi' te glumio u predstavama off Broadwaya. Iza sebe ima jedan propali brak i dvoje djece iz aktualnog braka.

O preslatkoj zvijezdi žutih stranica Katie Holmes sve znamo, no ne iz glumačkih voda, budući da je njena karijera bila dobrim dijelom na ledu za vrijeme braka s Tomom Cruiseom. Nakon razvoda, Katie se ponovo okreće glumi, kako na TV-u tako u kazalištu.

Dawson's Creek

Najkvalitetniju i najuspješniju glumačku karijeru ostvarila je ljepotica Michelle Williams. Nakon 'Dawson's Creeka' okrenula se nezavisnim filmovima, a uloga u 'Planini Brokeback' joj je osigurala nominaciju za Oscara i mjesto u prvoj holivudskoj ligi. Drugu nominaciju je zaslužila za ulogu u filmu 'Tužna veza' u kojemu je glumila s Ryanom Goslingom, a Zlatni globus je osvojila za ulogu Marylin Monroe u filmu 'Moj tjedan s Marylin'.

Glumila je i u Scorseseovu 'Otoku Shutter', zapaženom švedskom filmu 'Mamut' i mnogim drugim. Bila je u vezi s pokojnim Heathom Ledgerom s kojim ima kćer. Trenutno je u vezi sa zvijezdom serije 'Kako sam upoznao vašu majku' Jasonom Segelom.

Uščuvani Joshua Jackson je i prije 'Dawson's Creeka' plivao glumačkim vodama, da bi nakon serije snimao s glumačkim veličinama poput Dennisa Hoppera ('Americano'), Harveya Keitela ('Sjene') i Donalda Sutherlanda ('Aurora Borealis'). Glumio je i u filmskom serijalu 'Moćne patke', 'Vrisku 2', dao glas Zebri trkačici u istoimenom animiranom filmu, odigrao cameo ulogu u 'Oceanovih 11', režirao film 'Tjedan dana', glumio u kazalištu… Uz glumu, Joshua je i ljubio, i to kolegice Katie Holmes, Ali Larter, Brittany Daniel i Rosario Dawson, a sad u zagrljaju drži Diane Kruger.