omiljena meteorologinja

Splićanka Tea Blažević otkrila nam je gdje sve u Zagrebu najviše voli uživati: 'Preferiram povučenija mjesta'

22.10.2022 u 20:41

Bionic
Reading

Gledatelji su je upoznali na RTL-u, na kojem je provela tri godine, a onda je odlučila nastaviti karijeru na N1 televiziji. U glavnom gradu Hrvatske živi već dug niz godina. Voditeljica i urednica emisije 'Klimatska budućnost' te istodobno voditeljica čitavog vremenskog centra N1 televizije priznaje da joj nedostaje Split jer joj ondje žive sestra i roditelji, a u Zagrebu uživa na brojnim, za nju posebnim destinacijama

Kako je Tea Blažević ranije izjavila, Zagreb joj je sve ljepši kako je starija, premda stalno otkriva neke njegove dijelove. Poticateljica principa održivog i zelenog načina života voli šetnje na Sljemenu, ali i Gornji grad te Britanac. Osobito je sretna kad se ljeti može opustiti sjedeći na otvorenom, premda joj, priznala je, nedostaje dalmatinski način komunikacije, 'opušteniji, ali i direktniji'.

Dežmanov prolaz

Zavučeno je mjesto i nije toliko izloženo gužvi kao Ilica, a osobno preferiram povučenija mjesta u Zagrebu. Na početku prolaza redovno bacim pogled na Šekoranjin izlog jer obožavam cvijeće, zatim volim popiti cijeđeni sok u nekom od kafića u prolazu. Kad sam u večernjoj varijanti, obavezno svratim na čašu vina u Dežman bar.

Đardin

Moja cvjetna oaza, čije me ime podsjeti na Split. Kad se osjetim bez energije, svratim po buket eukaliptusa koji moj stan u trenutku pretvori u wellness oazu. Inače, imam jako puno sobnih biljaka i ekipa iz Đardina uvijek je puna savjeta. Donijela sam im nedavno sobnu jelkicu koja mi se bila osušila i pokušali su sve da je spase.

Bikčevićeva staza

Dobro poznata u sportskim krugovima. Kad god mi to dozvole obveze, popnem se ovom zahtjevnom i strmom stazom do Puntijarke te se počastim domaćom štrudlom od višanja. Atmosfera u planinarskom domu je posebna, a ljudi koji tamo zalaze jako su inspirativni i uvijek čujem neke pozitivne i zanimljive priče.

Britanski trg

Oduševljava me vikendima, kad se pretvara u sajam antikviteta na kojem znam provesti sate i sate, a ondje je i famozna tržnica. Svaku subotu ujutro nastojim napuniti svoje platnene vrećice domaćim namirnicama. Sad uživam u vrganjima, spremam ih na bezbroj načina i ne mogu ih se nauživati. Obožavam i kupiti domaći pečeni ajvar jer se super slaže s finim domaćim kruhom.

Radićeva ulica

Predivna ulica koja vodi do Gornjeg grada, za koji ne znam kad mi je divniji, u ljetne večeri, dok je krcat turistima, ili zimi, za vrijeme Adventa, kad se posvuda osjeća miris kuhanog vina. Šećući se Gornjim gradom, volim svratiti u Kavanu Lav s terasicom koja može parirati onima u Veroni, a savršena je za ispijanje koktela.