sjajan koncert

Spektakl za pamćenje: Šveđani The Cardigans u Zagrebu oduševili brojnu publiku

26.11.2017 u 09:26

  • +11

Treće izdanje Yammatova uveličala švedska pop grupa The Cardigans

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Švedska pop skupina The Cardigans u subotu je po prvi puta nastupila u Hrvatskoj i to u sklopu trećeg izdanja glazbeno-društveno događanja radija Yammat FM, popularno nazvanog Yammatovo. Spektakularni nastup jedne od najznačajnijih pop grupa današnjice u zagrebačkoj Laubi oduševio je okupljeno mnoštvo, a bio je to ujedno i jedan od najgledanijih live stream događaja ove subote u svijetu

'Treću godinu zaredom, radio Yammat FM organizirao je glazbeno-društveni događaj sezone za koji se tražila pozivnica više. Prvi put u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, pred oduševljenom su publikom zasvirali švedski The Cardigansi, jedna od najznačajnijih pop grupa u posljednjih 25 godina', naveli su organizatori.

Nastup opisan kao 'nezamisliv spektakl zaogrnut toplim i mekim skandinavskim pop-melodijama', The Cardigansi su započeli hitom 'Erase and Rewind', a nastavili s 'Live and Learn', 'You're the Storm', 'For What is Worth', 'For the Boys', 'Lovefool', 'My Favourite Game', do završne '3:45 – No Sleep'.

Trećem izdanju Yammatova nazočile su brojne poznate ličnosti kulturne, društvene, glazbene i političke scene, među kojima i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kao i švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Lars Schmidt koji je došao u društvu savjetnice za komunikaciju u Veleposlanstvu Švedske, Mirne Jurić.

  • +6
Poznati na The Cardigansima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Osim toga veličanstveni nastup došli su poslušati i Dubravko Ivaniš sa kćerkom Lucijom, redatelj Arsen Anton Ostojić, glumac Edvin Liverić i drugi poznati s domaće javne scene.

Rekordan broj ljudi događanje je pratio putem live streama na stranici yammatovo.com, te je prema statistici s livestream.com, Yammatovo 3 bilo jedan od najgledanijih događaja ove subote u svijetu.

'Nakon nezaboravnog prvog Yammatova s Marcom Almondom, prošlogodišnjeg izvrsnog Yammatova 2 s grupom ABC i oskarovkom Anne Dudley, te trećeg s The Cardigans, teško da se ne može zapitati - što to sprema Yammatovo 4?', poručuju organizatori.