RADOVAN KANDIDATIMA

Smijte se, onog koji izgubi skoro sigurno čeka posao

14.06.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Matija, Srđana i Vedran suočavaju se sa stres testom, a posebno je stresno to što će netko od njih napustiti 'Masterchef' u finalnom tjednu, nadomak superfinala

'Smijte se, budite dobre volje, kuhajte otvorenog srca. Onog koji izgubi, skoro sigurno čeka posao', ohrabrio je kandidate Radovan

Današnji je zadatak replicirati autorsko djelo profesionalnog šefa koji je već gostovao u Masterchefu, ženama omiljenog Davida Skoke.

David ističe da se radi o tehnički izrazito zahtjevnom jelu, iako je tradicionalno ribarsko. Nazvao ga je Pozdrav s Porera. Kandidati moraju replicirati dva tanjura u dva sata kuhanja. Na jednom tanjuru su rakovica, sipa, trlja i morska mačka, a na drugom brudet.

Prema Davidovim riječima, osim kuharskih tehnika ručnog rada, ima puno posla. 'Za kuhanje ovog brudeta treba sat i pol, ako promaše jedan korak, neće uspjeti', poručio je David.

'Ja sam prezentirao jelo koje jako dobro poznajem, koje obilježava moj okoliš, moju obitelj. Ovo je teški šljakerski pjat. Ne smiju pogriješiti u redoslijedu kuhanja, ako samo jednu pogrešku naprave, neće stići realizirati jelo. Iskoristit će sve svoje znanje koje su naučili o pripremi ribe, možda i više od toga. Ono dvoje koji prođu ovaj stres test, zaslužuju ostati u 'Masterchefu'', dodao je kuhar.

Skoko smatra da u ovakvim jelima treba izvući dušu, doživjet će prezačinjen i nezačinjen, žestok i slab tanjur, što ocrtava karakter ljudi koji kuhaju. Razlike su minimalne, svaki će dati neki svoj 'touch' tom jelu. Forma tanjura je bitna, ali mora biti popraćena okusom. Svatko od troje natjecatelja, prema Skokinom mišljenju, potencijalni je pomoćni kuhar u njegovom restoranu. O večerašnjem gubitniku odlučit će samo jedna komponenta koja će ga pozdraviti iz šoua.