OD DNA DO ZVIJEZDA

Slavna i moćna Oprah slavi 60. rođendan

28.01.2014 u 09:16

Bionic
Reading

Najutjecajnija televizijska zvijezda posljednjih desetljeća, Oprah Winfrey, 29. siječnja proslavit će 60. rođendan

Iako je ove godine na Forbesovoj listi pala na drugo mjesto najutjecajnijih svjetskih zvijezda, Oprah Winfrey već je desetljećima u samom vrhu po utjecaju, zaradi i omiljenosti među američkim te svjetskim televizijskim i inim zvijezdama.

Slavna TV voditeljica, glumica i filmska producentica rođena je i odrastala u teškom siromaštvu u seoskom području američke države Mississippi. Pobijedivši traume iz djetinjstva, u kojemu je bila žrtva silovanja u dobi od devet godina te je zatrudnjela s 14 godina, Oprah je na staze uspjeha i slave zakoračila kao radijska voditeljica.

Vrlo brzo prešla je na televiziju, a od 1984. godine vodila je vlastiti talk show, 1986. godine jednostavno nazvan 'Oprah Show'. Ostalo je, jasno, povijest televizijskih talk showowa, kao i televizije same. 'Oprah Show' najuspješniji  je i jedan od najdugovječnijih talk showowa u povijesti televizije, a Oprah omiljena voditeljica koja jednako otvoreno, blisko, drago i toplo razgovara sa zvijezdama poput Toma Cruisea i pokojnog Michaela Jacksona te 'običnim' ljudima s malim i velikim problemima.