ZVIJEZDA 'DOSJEA X'

Slavna glumica progovorila o psihičkim problemima

13.03.2017 u 18:10

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Dosjei X' Gillian Anderson progovorila je o svojoj dugogodišnjoj borbi s depresijom zbog koje nije željela napuštati kuću i putu oporavka svog mentalnog zdravlja

Anderson je o svojim psihičkim problemima progovorila za The Guardian u povodu izlaska njezine knjige za samopomoć 'We: A Manifesto for Women Everywhere'.

Psihički problemi i depresija Gillian Anderson korijene vuku još u mladosti. Terapijama je podvrgnuta već u dobi od 14 godina, kada su je i njezini školski kolege nazivali osobom koja će najvjerojatnije biti uhićena. To se pokazalo točnim na maturalnoj večeri jer je uhićena zbog provale u svoju školu.

U svojoj novoj knjizi Anderson iznosi brojne detalje o svojim mentalnim problemima zbog kojih je ponekad osjećala potrebu biti izolirana od vanjskog svijeta.

'Bilo je trenutaka kad je bilo doista loše, kad nisam željela napuštati kuću', otkriva Anderson koja se nada da će njezina nova knjiga pomoći i drugima koji se suočavaju sa sličnom borbom, osobito po pitanju samopouzdanja.

Zvijezda serije 'Dosjei X' suočila se i s problemom s pamćenjem, a iako joj je prijatelj sugerirao da bi se moglo raditi o disleksiji, Anderson ne želi znati koji je uzrok tome.

'Bojala sam se provjeriti o čemu je riječ i otkriti nešto što bi me moglo sputavati u stvarima koje sam željela raditi', kaže glumica koja nasreću nije imala problema s pamćenjem na snimanju.

'Zastrašujuće bi bilo spoznati da se problem koji će me pratiti kroz život može odraziti i u tom pogledu', kaže Anderson koja je radije odabrala ignorirati uzrok problema.