KNJIGA USPAVANKI

Školarci trudnoj Kate darovali poklon zbog kojega će morati zapjevati

06.03.2018 u 19:29

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridge odrađuje svoje posljednje službene dužnosti prije rođenja trećeg djeteta u travnju, u sklopu kojih je u utorak posjetila Osnovnu školu Pegasus u Oxfordu

Kate je ovu školu posjetila kako bi se upoznala s radom dobrotvorne ustanove Family Links koja pruža potporu školskoj djeci i njihovim roditeljima u promicanju emocionalnog zdravlja.

U razgovoru sa šestero školaraca Kate je doznala koliko je ovaj program važan djeci, jer kroz njega uče kako ne treba potiskivati svoje osjećaje te da su im grupne rasprave u školi o njihovim emocijama uvelike olakšale rješavanje osobnih problema.

'Pomaže nam iskazati sve naše emocije i tako se ne osjećamo zatvoreni. Ne razmišljate previše o tome, već kažete nekome, a kad ste nekome rekli, osjećate se puno bolje. Naviknula sam dijeliti svoje osjećaje što mi je pomoglo usredotočiti se na svoj rad, jer ne razmišljam o osjećajima ostatak dana', objasnila je 11-godišnja Jodie.

Desetogodišnja Zhara objasnila je Vojvotkinji kako zatvaranje u sebe može uzrokovati probleme i kod kuće.

'Ako problem možete riješiti u školi, sve će biti u redu kada dođete  kući', rekla Zhara.

Oduševljena Kate djeci je rekla kako je upoznala puno odraslih osoba koje nisu imale priliku govoriti o svojim osjećajima i kako oni postavljaju odlične temelje za život.

  • +3
Kate Middleton u posjeti Osnovnoj školi Pegasus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kasnije je u razgovoru s učiteljima Kate ovaj program okarakterizirala 'kao prilično neobičan i apsolutno fantastičan', jer gradi društvene i životne vještine djeci kojoj se preveliki naglasak stavlja na akademska postignuća.

Zamjenica ravnateljice škole Georgia Maddocks istaknula je kako je ključni aspekt ovog programa pozitivnost.

'Ako imate emocionalno zdravu školu, imate emocionalno zdrave nastavnike i imate emocionalno zdravo dijete', kazala je Maddocks.

Posjet ovoj školi Kate će pamtiti i po zanimljivom naputku koji joj je dala osmogodišnja Joyce.

Uručujući knjigu uspavanki, koju su napisala školska djeca, za princa Georgea, princezu Charlotte i novu kraljevsku bebu, Joyce je Vojvotkinji napomenula kako sada nema razloga ne zapjevati svojoj djeci.