KRIŽANJE NOGU

Skinula gaćice na prevaru: Sharon Stone tvrdi da je za kultnu scenu iz 'Sirovih strasti' bila prevarena

19.03.2021 u 13:56

Bionic
Reading

U svojim memoarima 'The Beauty of Living Twice', gumica Sharone Stone progovara o uznemirujućim iskustvima koje je doživjela tijekom karijere i otkriva kako joj je snimanje glavne uloge u filmu 'Sirove strasti' osobito teško palo

U dijelu knjige memoara 63-godišnje glumice, kojega je objavio Vanity Fair, navodi se kako je član produkcije filma 'Sirove strasti' rekao glumici da za snimanje kultne scene s prekriženim nogama skine donje rublje, pretvarajući se da se njeno intimno područje neće vidjeti na filmu.

Zgotovljeni film pozvana je gledati u prostoriju punu agenata i odvjetnika, od kojih većina nije imala nikakve veze s projektom.

'Tako sam prvi put vidjela snimku svoje vagine, dugo nakon što su mi rekli da se ništa ne može vidjeti i da trebam skinuti gaćice jer bijela reflektira svjetlost pa će svi misliti da ima gaćice. Bilo je mnogo stajališta o ovoj temi, ali budući da sam u raspravama ja ta s vaginom, dozvoli ću si reći da su druga stajališta iz perspektive jaja, a tamo smo bili ja i moji dijelovi', kaže Stone.

Nakon odgledanog filma, Stone kaže da je ošamarila redatelja Paula Verhoevena, otišla do svog auta i nazvala svog odvjetnika Martyja Singera.

Singer ju je navodno obavijestio da prema cehovskom udruženju glumaca film ne može biti ovakao snimljen, jer nije bilo legitimno snimati je na ovakav način.

'Obavijestila sam Paula o mogućnostima koje mi je izložio Marty. Naravno, žestoko je poricao da uopće imam izbora. Bila sam samo glumica, samo žena, kakav bih ja izbor mogla imati? Ali imala sam izbora. Razmišljala sam i razmišljala, i odlučila dopustiti ovu scenu u filmu. Zašto? Zato što je to bilo ispravno za ovaj film i za lik, a napokon i zbog toga što sam ipak to učinila', kaže Stone.

  • +5
Sharon Stone Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Stone kaže kako je osjetila potrebu govoriti o objektivnim razlozima skidanja donjeg rublja na prijevaru, s obzirom da sa jako trudila dobiti tu ulogu i da se samo taj režiser zalagao za to da je ona i dobije.

'U pogledu razmatranja svoje mračne strane, ovo je bila daleko najteža uloga koju sam ikad snimala. Bilo je zastrašujuće. Tijekom snimanja sam tri puta hodala u snu, a dvaput sam se probudila potpuno odjevena u svom automobilu parkiranom u mojoj garaži. Imala sam grozne noćne more', otkriva glumica, kojoj ovo nije bio jedini susret s predatorskim ponašanjem na snimanju.

Jedan je redatelj, kaže, neprestano zahtijevao da mu sjedi u krilu dok joj daje upute.

'Ovaj me kandidat za #MeToo, dok je Laird bio još mala beba, tjednima svakodnevno pozivao na posao, slao na frizuru, šminku i u garderobu, a onda ne bi snimao sa mnom jer sam odbijala sjesti mu u krilo dok mi daje upute. Naravno, film je doživio neuspjeh. Razina nesigurnosti i neprofesionalnosti, a pretpostavljam i zlouporabe droga, potrebna za donošenje takvih odluka, nikad ne rezultira dobrim radom', kaže Stone.

Jedan joj je producent sugerirao da bi trebala spavati sa svojim kolegom iz filma kako bi dobili kemiju na filmskom platnu.

'Inzisitrali su na glumcu koji na testu nije mogao izvući niti cijelu jednu scenu i sada misle da će postati dobar glumac ako ga ja poševim? Nitko nije toliko dobar u krevetu', kaže Stone, koja u memoarima otkriva da joj to nije bilo prvi put da je producent ili redatelj traži tako nešto.

'Seks, ne samo seksualnost na zaslonima, već se dugo očekuje u mom poslu', zaključuje Stone.