napustio hrvatsku

Sjećate se Roka Blaževića koji nas je 's krilima' predstavljao na Eurosongu? Upisao je jedan od najprestižnijih fakulteta u Americi

23.09.2021 u 08:41

Bionic
Reading

Splićanin koji je kao hrvatski predstavnik nastupio na Euroviziji 2019. kojeg mnogi pamte po nastupu s velikim krilima na leđima, otisnuo se 'preko bare', točnije u grad anđela gdje je postao student i stipendist prestižnog fakulteta Los Angeles College of Music. Na temelju audicije, dobio je najvišu stipendiju koju ondje nude kao jednom od najboljih kandidata

Roko Blažević je samo jedan od dvojice studenata koje je fakultet odlučio stipendirati (vrijednost je nešto više od pola milijuna kuna). Steći će titulu profesora pjevanja i vokalnog performansa.

'Ono što me najviše privuklo baš tom fakultetu je moderan pristup glazbi. Cilj ovog fakulteta je, uz to da studenti steknu diplomu profesora glazbe, povezati studente sa što više ljudi iz glazbene industrije kako bi imali dobru odskočnu dasku. Veseli me raznolik program koji uključuje glazbenu industriju, tzv. songwriting i još puno korisnih predmeta za daljnji razvoj glazbene karijere', izjavio je za Večernji list.

Kaže da je vjerovao da je dovoljno kvalitetan da bi dobio tu stipendiju, ali da je ostao iznenađen jer se jako rijetko dogodi da takvu stipendiju na glazbenom fakultetu dobije netko tko nije iz SAD. 'Definitivno mi je u prilog išao i Eurosong. Komisija je jako detaljna i dobro istraži i obradi aplikaciju svakog studenta. Tako su istražili i mene te saznali za Eurosong i sve ostale glazbene showove u kojima sam se natjecao. Vrlo im je bitno profesionalno iskustvo, a iskustvo s Eurosonga mi je sigurno donijelo dodatne bodove. Evo i više od dvije godine nakon Eurosonga, na naš nastup gledam s ponosom i zadovoljstvom. Bez obzira na rezultat, mislim da je naš nastup bio fantastičan i ne bih u njemu ništa mijenjao. Lijepo smo i dostojno predstavili Hrvatsku pred 200 milijuna televizijskih gledatelja', smatra.

  • +3
Roko Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Kad je riječ o glazbenoj karijeri, nastavlja raditi s istim timom i siguran je, ističe, da će uskoro izići nešto novo iz njihove glazbene radionice. 'Ne mogu procijeniti kako me drugi vide, ali smatram da sam nakon svega što sam prošao posljednjih godina ipak ostao svoj i time se ponosim. Mislim da je to i jedini način kako ne izgubiti glavu u tom zvjerinjaku – biti dosljedan, iskren, realan i ostati čvrsto na zemlji', rekao je Roko kojem je obitelj najveća podrška kao i prijatelji. Pokušat će, najavio je, paralelno održavati karijeru i u inozemstvu i kod nas.

PREDSTAVILI CD

Natjecatelji ovogodišnje Dore uživaju u sunčanoj Opatiji

Pogledaj galeriju