neprepoznatljiv je

Sjećate li se zvijezde osamdesetih Limahla? Evo kako danas izgleda

08.11.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Za pjevačem grupe Kajagoogoo, koja je u osamdesetima stekla popularnost hitovima 'Too Shy' i 'Ooh To Be Aah', ludjele su obožavateljice diljem svijeta. Britanski glazbenik Christopher Hamill, poznatiji kao Limahl, bio je u to doba prisutan u svakom broju njemačkog časopisa Bravo. Danas 58-godišnjak, i dalje se bavi pjevanjem, a njegove kultne frizure, njegovog zaštitnog znaka, nema ni u tragovima

Kajagoogoo su osnovani 1979. kao četveročlani avangardni bend, a originalno ime bilo mu je Art Nouveau. Godine 1981. pridružio im se kao glavni vokal Christopher Hamill, umjetničkog imena Limahl (anagram njegovog prezimena).

Od njihove glazbe veći utjecaj na mase imala je frizura njihova pjevača. Popularno nazvana limalka, brzinom većom od hitova grupe proširila se planetom i našla na glavama brojnih zvijezda i anonimaca. Neko vrijeme bila je zaštitni znak Madonne i Cindy Lauper. Furali su je i članovi Srebrnih krila u vrijeme pjevačice Lidije Asanović te Denis & Denis i Marina Perazić, u vis se dizala i kosa članovima Prljavog kazališta, a Dražen Žerić, pjevač Crvene jabuke, nosi je i dan danas.

Limalka se u Limahlovom slučaju neće vrati jer i on ima novog frizera. Od njegove crno-bijele kultne frizure danas više nema ni traga.

  • +2
Berliner Rundfunk Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što je postala megauspješna u svijetu tenzije u grupi počele su rasti, što je na kraju kulminiralo izbacivanjem Limahla. Uspjeli su objaviti još dva uspješna singla, 'Big Apple' i 'The Lion's Mouth'.

Krajem 2003. godine Limahl je okupio stare članove Kajagoogooa (Nick Beggs - bas gitara, Steve Askew - gitara, Stuart Croxford Neal - klavijature i Jez Strode - bubnjevi). 'Trebalo je 25 godina da odrastemo i dobro je biti ponovo na okupu. Prije 25 godina nismo imali dovoljno vremena da uživamo svirajući našu glazbu, ali sada kada smo stariji i malo pametniji možemo u njoj više uživati', izjavio je tada Limahl. No i to je bilo kratkog vijeka jer su ponovno počele razmirice među članovima benda. 

Osam godina kasnije ipak su uspjeli snimiti novu pjesmu, 'Death Defying Headlines'. Kao solo pjevač, Limahl je singl '1983' objavio 2012. godine. I danas je glazbeno aktivan.