legendarni voditelj

Sjećate li ga se? Minja Subota i dalje radi punom parom

29.05.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Uz 'Muzički tobogan' zabavljale su se i odrastale generacije djece širom bivše države, a emisija je, osim što je bila zabavna, imala edukativni karakter. Skladanje dječjih pjesama i kultna emisija koja se emitirala od 1980. do 1998. godine obilježili su karijeru i život autora i voditelja Minje Subote koji je u 79. godini još uvijek vrlo aktivan - završava knjigu 'Muzičke priče' te i dalje radi s djecom

Prva epizoda najveće i najgledanije zabavne serije za djecu 'Muzički tobogan' snimljena je 1980. godine, a emitirana na programu Televizije Novi Sad. U zanimljivom dječjem glazbenom kvizu djeca su iskušavala svoje znanje o glazbi, skladanju i improvizaciji, a svi natjecatelji, kao i gledatelji, ludo su se zabavljali. Mnogim danas afirmiranim umjetnicima 'Muzički tobogan' je poslužio kao mjesto u kojem su prvi put zapjevali kao djeca.

'Prije nepune četiri godine proslavio sam pet desetljeća umjetničkog rada. Nisam razmišljao o slavlju, ali su mi prijatelji rekli: 'Pa zar je moguće da nećeš slaviti jubilej?!' Ako jubilej slavite onim što ste stvorili, onda je to lijep jubilej', izjavio je za Dnevni avaz Subota.

Proteklog vikenda nastupio je u revijalnom dijelu programa 15. festivala dječje pjesme Lino-Fest 2017 u Sarajevu. Od rada s djecom ni nakon više od 50 godina, čini se, nije se umorio, a danas je na poziciji predsjednika Upravnog odbora Dječjeg kulturnog centra Beograd.

 

'Djeca su uvijek ista, s tim što su ova današnja bolje informirana. Ali današnjoj djeci nedostaje pažnja roditelja jer roditelji rade po cijeli dan. Oni nisu krivi i sigurno su očajni što se ne mogu više posvetiti svojoj djeci. Današnja djeca koja se ne bave nekom aktivnošću u slobodno vrijeme osuđena su na televiziju i internet i gube društveni život. A mi smo taj društveni život imali i on nam je mnogo značio. Bile su razne sekcije - sportske, likovne, literarne. Bilo je mnoštvo aktivnosti koje su bile dostupne svima jer je sve bilo besplatno. Danas je sve to drugačije', ističe omiljeno TV lice.

'Mladima bih prije svega poručio da se bave dok su mladi svim onim što ih zanima jer će tada shvatiti što stvarno žele raditi u životu. A ako izaberu pravo zanimanje, onda će biti cijeli život sretni. Roditeljima poručujem da shvate da su naše najveće bogatstvo naša djeca i da se trebaju boriti za njihovo sretnije djetinjstvo. Ovo je vrijeme kada nije lako i kada se roditelji trebaju boriti za svoju djecu', izjavio je Minja Subota u Dnevnom avazu.