Dubrovački bend

Silente objavili novi singl 'Sve što treba znat o ženi'

10.05.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Dubrovački bend Silente objavio je novi singl 'Sve što treba znat o ženi'

Prva je to pjesma u kojoj nastupa nova vokalistica Lara Viktoria Ilić. Tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, uglazbio ju je Tibor Karamehmedović dok je glazbeni producent Nikša Bratoš.

Izvor: Društvene mreže

'Sve što treba znat o ženi' klasičan je Silente duet Lare i Tibora, kaže bend, o ljudima koji su prepametni za ljubav, a preglupi za samoću.

'Samo da se odmah ogradimo od toga da znamo nešto o ženama jer to ne zna nitko pa ni one same. Kad ćemo objavit neku dobru pjesmu, ako ne sad? Pitao sam Tibora nakon što je drama nastala i nakon što se Lara pridružila bendu. Odgovorio je u svom stilu: stari, ja uopće ne znam što znači dobra pjesma. Prevarant jedan, ali kako god, krenuli smo i ovo je sigurno najkraći period u kojem smo morali napravit nešto jer smo htjeli da novu turneju i novu osobu u bendu obilježimo novom pjesmom.

Nismo imali ništa spremno jer smo zapravo tek objavili album IV i on je bio prepun hitova. Ipak, neke tamo božice inspiracije pogledaju nas u pravom trenutku i cijela drama se završi s nekoliko dobrih novih pjesama koje sigurno ne bi nastale da situacija nije bila takva kakva je. Shvatit ćemo to kao znak da se sve događa s razlogom i zahvalit sudbini na prilici i fanovima na strpljenju. Mi smo ipak tuga s juga i ništa ne može biti jednostavno', poručuje Sanin.

Singl je sniman u studijima 'Fazni pomak' i 'NB studio', a ton majstori su Sven Pavlović i Domagoj Perišić. Za prateći video spot zaslužni su Slađana i Filip Gržinčić iz Gržinčić Creative Visuals, sniman je u Alfa Film studiju u Zagrebu, a osim benda u njemu sudjeluju i plesači Karla Šilović i Fran Žuglić.

Novi singl dolazi nakon velikog uspjeha posljednjeg albuma 'IV' koji je zauzeo ljestvice najboljih godišnjih izdanja,  a svih čak sedam objavljenih singlova ušlo je top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Pjesma 'Sve što treba znat o ženi' dostupna je na svim streaming servisima.