DUBROVAČKI BEND

Silente novim singlom 'Idi' osvajaju domaći eter i najavaljuju bogatu koncertnu sezonu

19.04.2022 u 14:20

Bionic
Reading

U svega dva tjedna od objave, novi singl i spot benda Silente 'Idi' osvojio je publiku i radijski eter diljem Hrvatske, a sjajan je to uvod u nadolazeći novi album i bogatu koncertnu sezonu

Nakon što je odmah po izlasku sletio na trending listu YouTubea, spot je u samo dva tjedna došao do gotovo 115 000 pregleda. Pjesma se od samog izlaska vrti u eteru domaćih i regionalnih radijskih postaja, dok se istovremeno ne miče s visokih pozicija liste trending pjesama.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. I ovoga puta za produkciju je zaslužan Nikša Bratoš, a mix potpisuje Domagoj Perišić. Singl prati i videospot u režiji Gržinčić Creative Visuals produkcije, a sniman je na Krku u uvali Voz i na plaži Čižići.

Izvor: Društvene mreže

Singl 'Idi' peti je i posljednji najavni singl s nadolazećeg četvrtog studijskog albuma Silentea koji se očekuje na tržištu sredinom svibnja u izdanju LAA-a.

Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela nova faza Silentea, nastavljena je singlovima 'Mene moje uši lažu', 'Nikada ovako' i 'Poljubi me za kraj' koji su se našli na vrhovima ljestvicama najizvođenijih pjesama u državi. Posljednja tri singla su se zadržala i po nekoliko  tjedana na vrhu domaće liste najizvođenijih pjesama. 'Poljubi me za kraj' osvojila je i Zlatni studio za pjesmu godine, nagradu Cesarica za rock hit godine, dvostruku nominaciju za Porina, dok je Silente ovjenčan Top.hr nagradom za grupu godine.

Bend očekuje nikada bogatije koncertno proljeće i ljeto. Samo neki od nastupa uključuju onaj 22. travnja u Samoboru na Craf beer festu, a 24. travnja su u Križevcima na proslavi dana grada. 6. svibnja nastupaju u Slavonskom Brodu, a dan nakon u Rijeci. Bend potom nastupa u Novom Sadu 19. i Beogradu 21. svibnja. 10. lipnja su u Gospiću, a ljetni OK fest u Tjentištu u BiH ima ih na rasporedu 17. srpnja, dok su u Herceg Novom na Hype festu 21. kolovoza. Prilika za uživo čuti singl 'Idi' je i na Zagrebačkom festivalu 28. travnja.