LEONOR I SOFIA

Sestrinska ljubav: Španjolske princeze zvijezde su ovogodišnje božićne čestitke

15.12.2022 u 14:25

Bionic
Reading

I dok je britanska kraljevska obitelj kao službenu božićnu čestitku poslala onu kralja Charlesa III i njegove supruge Camille, u Španjolskoj su u prvi plan stavili dvije sestre - princezu Leonor i infantkinju Sofiju

Ove godine iz španjolske kraljevske obitelji odlučili su izostavili aktualnog kralja Felipea VI i kraljicu Letiziju te u prvi plan staviti buduću vladaricu, princezu Leonor, i njezinu mlađu sestru, infantkinju Sofiju. Sestre, 17-godišnja Leonor i dvije godine mlađa Sofia, snimljene su, sudeći po boji lišća iza njih, u kasnu jesen, i to u vrtovima službene kraljevske palače Zarzuele.

Na fotografiji je u prvom planu buduća kraljica odjevena u bijeli pulover, a čvrsto je grli infantkinja Sofia u prugastom puloveru. Osmijeh od uha do uha na licima sestara govori o njihovoj bliskosti i povezanosti.

Iako se Felipe i Letizia nisu pojavili na fotografiji, potpisali su se s kćerima na božićnoj čestitki u kojoj jednostavno stoji: 'Sretan Božić i sretna nova 2023. godina.'

Španjolske princeze Leonor i Sofia Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza Leonor, koja trenutno studira na prestižnom UWC Atlanticu u Walesu, provodi božićne praznike s obitelji, a u Španjolskoj će boraviti do 4. siječnja, kada joj počinju predavanja.

Inače, španjolske princeze često uspoređuju s pokojnom kraljicom Elizabetom II i princezom Margaret, koje su bile iznimno bliske i povezane, no jasno je kao dan da će infantkinja Sofia, baš kao i Margaret, uvijek ostati u sjeni starije sestre.