KARIZMATIČNA SPLIĆANKA

Senka Bulić: 'Dobar odnos utječe na vlastiti osjećaj zadovoljstva, ali razlika u godinama nije presudna'

17.08.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Splitska glumica i redateljica trenutačno se sprema ulogu Perke u hvaljenoj predstavi 'Kurlani' svoga kazališta Hotel Bulić u kojoj će zamijeniti trudnu Helenu Minić Matanić. Trenutno sa svojim partnerom Damirom Josipovićem puni baterije u Dalmaciji. Senka Bulić progovorila je o vezi s njim, svojoj vitalnosti, braku i novim projektima koje sprema

Senka Bulić je izjavila da voli more, ali da je izbirljiva kad su u pitanju plaže. Povremeno ode na neke kod Omiša, otkrila je. Obožava boraviti u Dalmaciji, a Split, njezin rodni grad uvelike se, kaže razlikuje od današnjeg.

'Vrlo se živo sjećam djetinjstva u Getu, bučnog, temperamentnog. Života šarmantne, ali i okrutne ulice. Bila sam poprilično introvertirana u gradu s takvom dinamikom života. Posebno pamtim razdoblje 80-ih kad je Split bio uzbudljiv kazališni grad u kojem sam počinjala karijeru. Taj Split sad osjećam u nekom privatnom krugu. Čini mi se da se stvari drugačije razvijaju ili čak nazaduju. Mislim na generalnu atmosferu, razinu tolerancije... Ovo nije grintanje o zlatnim vremenima, samo neki novi dojmovi', ispričala je za Jutarnji list.

Igrala sam antičke i suvremene heroine, od Medeje do Elfriede Jelinek, a trenutno uvježbava Perku, jedan od naših najznačajnijih književnih likova, tragičnu i snažnu ženu.

'Volim težak materijal, kompleksne sudbine, takvi likovi me privlače' otkriva nam Senka koja kroz rad često propituje granice koje ženama nameće patrijarhat. Najnovija takva predstava je 'Kurlani' koju publika i kritika hvale na sva usta.

'Mnoge motive iz 'Kurlana' moguće je i danas prepoznati. Nema garancije za izborena prava, ona se stalno moraju potvrđivati jer očito nisu značila i kraj borbe. Bilo je dosta pomaka kad se samo pogleda generaciju, dvije prije nas. Činilo se da ćemo nakon toga osvajati nova područja ravnopravnosti, a sad opet moramo argumentirati i zahtijevati nešto za što smo mislili da je dosegnuta civilizacijska razina', kaže umjetnica koja spremam predstavu 'Hedda Gabler' s Lucijom Šerbedžijom i Dadom Ćosićem. Premijera će biti početkom listopada u Tvornici.

Za njezin izgled, više puta je izjavila, odgovorni su ponajprije dobri geni, no liniju treba i održavati.

'Uvijek sam se bavila nekim sportom, a danas najčešće odlazim u teretanu ili na jogu. Više me zanima dinamičan život, to je mojoj prirodi važnije nego težnja miru, odmoru', otkrila je.

Na pitanje pridonosi li njezinoj vitalnosti sretna veza sa 18 godina mlađim muškarcem, kaže da ne ne vjeruje da to ime veze. 'Dobar odnos utječe na vlastiti osjećaj zadovoljstva, ali razlika u godinama nije presudna. Ljudi zadovoljni svojim odnosom drugačije zrače. Može se primijetiti nečiji osjećaj zadovoljstva na koji utječe dobar i kvalitetan odnos', poručila je i dodala kako je razlika u godinama nebitna za njihov odnos.

'Razumijem da takvi odnosi stvaraju znatiželju, da je neobičnije nego obrnuta situacija u kojoj je stariji muškarac s mlađom ženom. Naš odnos održava velika povezanost', rekla je Senka koja nema ništa protiv institucije braka, no dosad za njim nije osjetila potrebu.

'Koncept braka nije moja želja, tu vrstu regulacije odnosa nisam smatrala važnom. Inače ne volim davati preporuke vezane uz intimne odabire ljudi', priznala je.

  • +5
Senka Bulić Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX