U ISTANBULU

Sean Penn radi dokumentarac o nedavno ubijenom saudijskom novinaru

05.12.2018 u 18:59

Bionic
Reading

Američki glumac Sean Penn u srijedu je posjetio Istanbul gdje priprema dokumentarni film o saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju, ubijenom prije dva mjeseca u saudijskom konzulatu u Istanbulu, izvijestili su mediji

Turska državna agencija Anadolija navodi da je dobitnik dvaju Oscara došao pred saudijski konzulat gdje je njegova ekipa snimala.

Angažirani glumac (58) je poznat po svojim političkim stajalištima i debatama u Sjedinjenim Državama, ali i šire. Tako je 2015. s glumicom Kate del Castillo snimio razgovor s meksičkim narkodilerom Joaquin "El Chapo" Guzmanom, koji je tada bio u bijegu.

Sean Penn je dva puta dobio Oscara za najboljeg glumca, 2004. za ulogu u 'Mističnoj rijeci' i 2009. za film 'Milk' o lokalnom vijećniku iz San Francisca koji se javno deklarirao kao homoseksualac, a ubijen je 70-tih godina prošlog stoljeća.

Khashoggi, kolumnist Washington Posta koji je kritizirao saudijsku vladu i njezina de facto čelnika prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ubijen je 2. listopada.

  • +3
Sean Penn Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Hutchins Photo/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL