eurosong veteranke

Sanja Doležal, Emilija Kokić i Maja Blagdan dali savjete Letu 3: 'Trebaju sačuvati mir i fokus'

12.05.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Bliži se veliko eurovizijsko finale i svi su u euforiji. Objavljen je i službeni redoslijed nastupa, a Hrvatska će nastupati predzadnja, odnosno 25. Svi se slažu u jednome, Letovci su definitivno najoriginalniji na ovogodišnjoj pjesmi Eurovizije. Naše pjevačke dive, uspješne predstavnice na Euroviziji, riječkom bendu uputile su posljednje korisne naputke prije finala

Sanja Doležal, Emilija Kokić, Maja Blagdan prošle uzbuđenje i sve ono što donosi nastup na eurovizijskoj pozornici. One, kao i ostali hrvatski predstavnici najbolje znaju što sutra očekuje Let 3. Naše pjevačice za Jutarnji list su im dale vrijedne savjete.

'Trebaju sačuvati mir i fokus. Sve ostalo znaju, i što i kako, jer imaju stvarno puno iskustva. Jedino im je to bitno, koncentracija. Jer velika je to pozornica, veliki događaj, jasno je da svakoga to ponese. Pored toga tu je i ogroman medijski pritisak, na koji te nitko ne pripremi i zato je važno ostati usredotočen', poručila je Emilija Kokić. S grupom Rivom i pjesmom 'Rock Me' 1989. je donijela pobjedu bivšoj državi i dovela Euroviziju godinu dana poslije u Zagreb.

  • +4
Emilija Kokić Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Kad je riječ o glasnicama, naša jedina eurovizijska pobjednica je naglasila da da ih čuva tehnikom i znanjem, no kad se desi zlo preko noći za hitnu intervenciju koristi limun i med s čime ispire grlo. Ističe da nikako ne piju čaj, jer su i 'med i limun termolabilni'. Dodala je i da treba piti i puno vode, nikako gazirano i odmarati se te se dobro naspavati.

  • +23
Let 3 u Liverpoolu Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic

Sanja Doležal je s Novim fosilima 1987. godine predstavljala također bivšu državu i s pjesmom 'Ja sam za ples'. Ta im je pjesma osigurala visoku četvrtu poziciju. Letu 3 je poručila da ostanu svoji i autentični jer to ih je očito i dovelo do finala'. Što se pak očuvanja glasnica tiče, njezin recept je šutnja. Tu je i puno mlakog čaja, a koristila je i nekoliko puta dnevno vitamin A u kapima da joj obloži glasnice. Puno puta se, priznala je, našla u takvom problemu, bilo zbog virusa ili prehlade. I ona im savjetuje da 'spavaju koliko god mogu'.

  • +3
Sanja Doležal Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Maja Blagdan koja je 1996. s pjesmom 'Sveta ljubav' osvojila visoko četvrto mjesto na Eurosongu kazala je da suosjeća s Prljom i da može misliti kako mu je. Savjetovala mu je šutnju i mirovanje do subote i vjeruje da će tada dati sve od sebe.

SVI IH VEĆ ZNAJU

Pogledajte kako su obožavatelji u Liverpoolu reagirali na Let 3

Pogledaj galeriju