OD IDUĆEG PONEDJELJKA

RTL pokreće RTL Adriju, novi kanal na kojem će se moći gledati neke od najboljih serija iz regije

19.02.2020 u 11:43

Bionic
Reading

RTL Hrvatska pokreće RTL Adriju, a riječ je o kanalu koji će biti posvećen najboljim filmskim ostvarenjima i iznimno popularnim serijama koje su nastajale i bile gledane diljem regije. Novi specijalizirani kanal moći će se gledati od 24. veljače preko MAXtv-a

RTL se može pohvaliti još jednim članom svoje medijske obitelji - kanalom RTL Adria, posvećenom najboljim filmovima i serijama iz cijele regije, stoji u najavi.

Među ostalim preko MAXtv-a moći će se gledati neke od najboljih serija na teritoriju bivše Jugoslavije, prema ocjeni javnosti i kritike - 'Senke nad Balkanom' cijenjenog glumca i redatelja Dragana Bjelogrlića ('Montevideo', 'Vratiće se rode', 'Lepa sela lepo gore'), koja je nastala tek 2017. godine, a već se smatra savršenim uratkom kakav dosad nije snimljen na ovim prostorima.

Radnja serije prožeta je povijesnim činjenicama i fikcijom, a odvija se potkraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu koji potresa niz misterioznih ubojstava što ih povezuju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal. Uz Bjelogrlića, koji ima glavnu ulogu, u 'Senkama nad Balkanom' glumačka je postava uistinu impresivna jer u njoj igraju ponajbolja regionalna imena kao što su Andrija Kuzmanović, Gordana Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski te ruski umjetnici Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov.

Serija 'Besa' nastala je u izvršnoj produkciji RTL-a te u međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa, a 2019. oduševila je publiku na Sarajevo Film Festivalu kad je premijerno prikazana. Kriminalistička serija od 12 epizoda na izrazito surov način dočarava kako se jedan običan i miran život može pretvoriti u pakao i neprestanu borbu za preživljavanjem, a sve zbog iskonskog nagona da zaštitite svoju obitelj.

'Besa' ima tri autora: Tonyja Jordana ('Život na Marsu' i 'EastEnders') te Mladena Matičevića i Igora Stoimenova. Spletke, korupcija, žestoki obračuni, organizirani kriminal na Balkanu te ponajprije priča o ljudima koje je spojio nevjerojatan splet okolnosti čine radnju iznimno napetom i zanimljivom pa će se svidjeti ljubiteljima serija i izvan ovih prostora, a uz fantastične kulise, 'Besu' krasi sjajna glumačka postava od više od 200 glumaca i glumica, od kojih je većina s područja bivše Jugoslavije. Među njima svakako treba istaknuti Radivoja Bukvića, koji tumači glavni lik Uroša Perića, te druge brojne inozemne glumce kao što su Arben Bajraktaraj, Sebastian Cavazza i glasoviti Miodrag Krivokapić.

Izvor: Društvene mreže

Bit će emitirana i uspješnica 'Mamini sinovi', adaptacija iznimno popularnog australskog sitcoma 'Majka i sin' (Mother & Son), prikazivanog u razdoblju od 1984. do 1994. godine, koji se zbog velikog uspjeha kod publike i dalje reprizira. Serijal od 42 epizode prati zajednički život majke Rozalije Rose Popović, koju je utjelovila glumačka legenda Svetlana Bojković, a koja je u seriji potpuno podjetinjila u starosti, te njezina sina Milentija Bebe Popovića, koji odavno nije dijete, a igra ga iznimno talentirani Andrija Milošević, dok njegova brata Mihajlu Mišu Popovića glumi Nenad Jezdić. Kroz cijeli niz urnebesnih situacija i zapleta pratimo kako roditeljsko kormilo stalno mijenja kapetana, ali brod uporno plovi u smjeru koji Bebi najmanje odgovara, no jedno je sigurno - nije lako naći ženu kad živiš s majkom.

Osim spomenutih popularnih serija, bit će tu najgledaniji tv-sadržaji iz cijele regije, poput 'Vratiće se rode', moći će se uživati u klasicima poput 'Krize', 'Ubice mog oca', 'Ena žlahtna štorija', 'Jutro će promeniti sve' te bosanskom sitcomu 'Studio 4', ali i 'Pogrešnom čovjeku', 'Tajnama' i 'Vatrama ivanjskim'.