'KUĆNO IZDANJE'

RTL Direkt emitiran uživo iz dnevnog boravka voditeljice Mojmire Pastorčić

16.04.2020 u 00:03

Bionic
Reading

RTL Direkt emitirao se u srijedu iz studija postavljenog u dnevnom boravku voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. Prema uzoru na megapopularne strane late night showove kakve rade, primjerice, Stephen Colbert i Jimmy Kimmel, i RTL Direkt dobio je svoje 'kućno izdanje'

'Vjerojatno ste primijetili da ovaj 'Direkt' ipak izgleda malo drukčije nego inače. Vili Beroš nije bio pokraj mene nego u drugom studiju, niste vidjeli stol koji inače vidite, slike iza mene nisu bile baš raskošne kao inače, možda je i zvuk malo drukčiji. To je zato što ovaj studio nije u Krapinskoj 45 - nego u mom dnevnom boravku', kazala je Mojmira na kraju RTL Direkta te dodala kako je cijeli novi studio u njezinu boravku postavljen u rekordno kratkom vremenu uz sve mjere sigurnosti.

Kako bi se među novinarima, snimateljima i ostatkom tehničke ekipe smanjila mogućnost širenja zaraze, radne zadatke vezane uz proizvodnju informativnog programa te prikazivanje formata na svim kanalima RTL-a obavljaju dva tima, Crni i Crveni, koji se ne viđaju i rade u smjenama od tri dana.

'Sljedeća je tri dana na rasporedu Crni tim, a s obzirom na to da ja radim u Crvenom timu, ne smijem im se približiti. Uz to, gledamo prema naprijed - želimo biti sigurni da, bez obzira na to koliko bude oboljelih i koliko ovo bude trajalo - 'Direkt' ide dalje', poručila je Pastorčić.