IMAJU NOVI ALBUM

Rock'n'roll iz Istre: Bend Baltazar se vratio žešći nego ikad

04.03.2020 u 16:35

Bionic
Reading

Album 'Pogled broj 13' istrijanskog benda Baltazar u potpunosti opravdava ovakav naslov. Album je to živog, glasnog, zaraznog i jakog rokenrola koji svojom energijom i zvukom osvaja na prvu

Prvi singl s albuma izašao je još 2014., pjesma 'Treba nam ljubav' pravi je biser žanra, pjesma koja iskače iz kalupa, napada uši i pokreće udove, a da se ipak može slušati skoro na svakoj radio stanici, stoji u priopćenju.

Baltazar koji plijeni pažnju još od objave svog prvog albuma 'Nemirno dijete', vraća se na scenu nakon punih 7 godina, novim albumom 'Pogled broj 13'. Iako je većina pjesama s albuma snimljena još prije 7 godina, tek su krajem 2019. masterirane snimke ugledale svjetlost dana.

Leo Anđelković vokal i jedan od autora pjesama kaže: 'Većina albuma snimljena je uživo u Istri, u staroj kamenoj kući izgrađenoj početkom 18 stoljeća. Čvrst zvuk, energičan vokal, i primjesa istarske mistične energije ono je što Baltazar čini posebnim bendom na našoj sceni'.

S albuma su do sad predstavljeni singlovi 'Treba nam ljubav', 'Muk' i 'Srećo' na kojem im se na vokalu pridružila i Tina Kresnik, prateći vokal Parnog Valjka. Ova ekipa šaljivih, ali ozbiljnih glazbenika nudi žestoki album prepun rifova, atmosfere i zahtjevnih vokalnih dionica prožetih kroz 13 pjesama. Autori svih pjesama su Leo Anđelković i Tonči Horvat Hus, a u aranžmanima je sudjelovao cijeli bend u kojem su uz Lea i Husa, Danijel Todorović i Damir Medić.

Dosad su Baltazar predstavili i tri animirana spota za objavljenje singlove, a za novi su nam spot pripremili i malo iznenađenje – prvi put vezano uz ovaj album sam band će se pojaviti u video spotu i to za pjesmu 'Nije te strah', a o tome zašto se do sad nisu pojavljivali u spotovima u šali kažu da nisu manekeni, ali da ni ne znaju baš neke manekene koji dobro praše pravi rock'n'roll.

Za ovaj spot, svestrani frontmen benda, Leo Anđelković preuzeo je redateljsku i montažersku palicu, te je sam dovršio video spot koji su na nastupu snimali prijatelji banda Sendi Pucer i Maura Batarilović. Uz album kao singl band je odlučio izbaciti pjesmu 'Nije te strah' ipak je to pjesma kojom band pokazuje pravo lice - bezkompromisni, direktni, rock'n'roll.