USKORO U LAUBI

Robert Mareković najavljuje Las Vegas Show: 'Oduvijek sam bio inspiriran američkim show bussinesom'

16.03.2019 u 13:31

Bionic
Reading

Las Vegas Show napravljen je u maniri klasičnog zabavljačkog showa koji možete naći na najpoznatijoj vegaškoj ulici znanoj kao 'Strip', a priprema se već mjesecima. Legendarni pjevač Fantoma i današnji frontmen neponovljivih Swingersa, Robert Mareković za tportal je otkrio detalje o nadolazećem spektaklu u Laubi, pričao o svojoj karijeri i planovima

Las Vegas Show je nedavno najavio goste ekstravaganze koju sprema u Laubi 30. ožujka ove godine, a najavljena je još jedna zanimljivost koja će brojnim posjetiteljima omogućiti da se na tulumu čak i vjenčaju. Naime, priprema se poseban dio Las Vegas Showa s kapelicom koja priliči Las Vegasu, a svi koji to budu htjeli moći se se i fiktivno vjenčati. Sretne parove vjenčat će imitator Elvisa Presleyja, dobit će službeni Las Vegas Show certifikat o potvrdi vjenčanja, kao i zaslužene nagrade. Lider Swingersa, Robert Mareković, biti će domaćin showa.

Koja je ideja iza Las Vegas Showa, kako to da ste se odlučili baš na takav projekt?

Ideja je bila napraviti nešto drugačije od onoga što se svakodnevno nudi publici u nas. S druge strane, oduvijek sam bio inspiriran američkim show bussinesom, a kako je Las Vegas centar istog, ime za show nije trebalo dugo tražiti. S vremena na vrijeme, ohrabrim se napraviti neki veći projekt, a kod ovog projekta je bitno, da je to nešto nikad viđeno u nas, da je to novi brend, to nije Mareković, to nisu Swingersi, to je Las Vegas Show!

Što sve publiku očekuje u Laubi 30. ožujka?

Treba spomenuti, da je ovo prvi takav show, i da je event u Zagrebu tek početak priče koja će se rastegnuti i van granica Hrvatske, jer je internacionalnog karaktera. Las Vegas Show donosi glazbenu priču sastavljenu od šest dijelova; Rat Pack, Italia, Ivo Robić, Rock 'n' Roll, Elvis the King i Hollywood, a cijela ta koncepcija donosi go-go plesačice, plesne parove, vatromet, videowall, scenografiju, akrobate i krotitelja vatre te sjajan light.

Tko sve nastupa na Las Vegas Showu?

Posebnu težinu Vegas Showu dat će i tri vrhunska gosta; Neno Belan, Marko Tolja i Mirko Fodor, dok će na afteru DJ biti neponovljivi Tomo Ricov. Treba spomenuti da je glazbena kralježnica showa grupa Swingers u proširenom sastavu, a bit će tu i Danijela Večerinović, koja često surađuje sa Swingersima, pogotovo u Njemačkoj.

Najavili ste i kapelicu za vjenčanja, što možemo očekivati?

Da, kapelica za vjenčanja će se naći u Laubi. Podaci govore da je broj vjenčavanja u Americi u padu, osim kad je u pitanju Las Vegas! Kratka i brza vjenčanja u malim kapelicama su idiom Las Vegasa, pa je red da to upriličimo i ovdje. Obred će voditi Elvisov imitator, dok će vječani dobiti 'službeni' certifikat Las Vegas Showa, i fotografiju za uspomenu, a parovi će moći poslikati se i uz oldimer iz 1954. Mislimo da je to jedan vrlo zgodan detalj koji će oplemeniti show.

Osim na tom projektu, s kim trenutačno surađujete?

Osim sa Swingersima, s kojima smo u stalnom pokretu, sad smo ukinuli akcije prije Las Vegas Showa, u posljednje vrijeme surađivao sam na projektu imena Avionas. Avionas je dijete Nevena Kepeskog, koji je pravi profesor Baltazar kad su mediji u pitanju, neki od njegovih akcija bili su i osnivanje Psihomodo Popa, časopisa OK!, TV emisija Briljantin, a dosad smo objavili singl 'Gina' koji se uspješno probijao kroz radijski eter prošlo ljeto. Uskoro očekujemo i novi singl, dok i Swingersi pripremaju ljetni remiks prošlogodišnjeg singla 'Ne Čekaj Sunce'.

S kime vam je bilo najdraže surađivati tijekom karijere i zašto?

Izuzetno je velika lista izvođača s kojima sam surađivao, pogotovo kroz djelovanje u Swingersima, i nezahvalno je izdvajati nekog. No, kao jednog od najdražih i najednostavnijih suradnika pamtim Olivera, s druge strane jedna od najdražih suradnji mi je bila ona s Ivo Robićem. Tedi Spalato, Neno Belan i Marko Tolja su također pri vrhu najdražih ostvarenih suradnji. Snimili smo i neke lijepe singlove sa ženskim vokalima, 'Ljuljaj Me Nježno' s Ivanom Kindl, 'Reci Da Me Voliš' sa Sestrama Husar, bila je tu i Gabi Novak... Uistinu lijepa sjećanja i zavidna ostavština.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Planovi su sa Las Vegas Showom krenut što prije na turneju, objaviti nove singlove sa Swingersima i grupom Avionas do ljeta, te do Božića, nakon 26 godina objaviti ponovo ploču, dakle, album na vinilu. Zadnji je bio s Fantomima, a bio bi red da to učinim i sa Swingersima. To je sve zasad, iako, kod mene nikad ne znate, ja slabo spavam i puno mislim, tko zna :).