#BLACKLIVESMATTER

Reagirali su i slavni: Suze Johna Boyege obišle svijet, demonstracijama se pridružili Ariana Grande, Jamie Foxx, Dua Lipa, Ellen Pompeo, Ben Affleck i Ana de Armas...

04.06.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Emotivan govor, u kojem nije štedio glas, ali ni suze, održao je glumac najpoznatiji po ulozi Finna u filmskom serijalu 'Ratovi zvijezda', u londonskom Hyde parku, gdje se okupilo oko 15 tisuća ljudi na demonstracijama Black Lives Matter, pokrenutim nakon ubojstva Georgea Floyda. John Boyega nije jedina slavna osoba koja se pridružiola demonstracijama - Ellen Pompeo i Timothée Chalamet klečali su s ostalima na ulici, a među uhićenim demonstrantima bili su i Halsey i Cole Sprouse

Londonski Hyde park u trenucima je bio premalen za sve one koji su željeli prisustvovati demonstracijama Black Lives Matter organiziranim nakon što je prilikom policijskog uhićenja, u kojem se policajci na dužnosti nisu libili upotrijebiti silu, preminuo George Floyd. Svijet je ostao osupnut policijskim postupkom, a nije trebalo dugo da se proširi val demonstracija - prvo po gradovima Amerike, gdje na ulicama vlada nasilje, a potom i po ostatku svijeta.

Među okupljenima u Londonu bila su i brojna poznata lica koja su na taj način željela pokazati da takvom ponašanju onima koji su zakon, nema niti najmanje potrebe. U Hyde park stigli su Dua Lipa i Amwar Hadid, Liam Payne i Billie Piper, ali i 28-godišnji glumac John Boyega, najpoznatiji po ulozi Finna u filmskom serijalu 'Ratovi zvijezda'.

Upravo se Boyega dohvatio razglasa i u emotivnom govoru, u kojem nije štedio glasnice, ali ni suze, rekavši kako nije siguran hoće li nakon ovakvog istupa više imati karijeru i hoće li uopće dobijati uloge.

No, nije Boyega jedini 'glasan' u cijeloj priči. Glumica Ellen Pompeo, kao i njezin mlađahni kolega Timothée Chalamet klečali su zajedno s ostalim prosvjednicima, zbog sudjelovanja na demonstracijama uhićeni su Halsey i Cole Sprouse, a društvene mreže 'crne se' od potpore cijeloj akciji koja se širi pod hashtagom #BlackLivesMatter.