vinkuran, 23. kolovoza

Razigrana završnica Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane

23.08.2018 u 13:23

Bionic
Reading

U veselom i razigranom ozračju završen je 1. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se ovo ljeto održavao od lipnja do kolovoza u starom rimskom kamenolomu u istarskom Vinkuranu

Mnogobrojna je publika sinoć uživala i aktivno učestvovala u mističnoj predstavi Gusarske priče koja je uprizorila legendu o zloglasnom gusaru Henryu Morganu koji je bježeći dotaknuo istarsku obalu gdje je zakopao svoje blago. Za tu je priliku kamenolom Cave Romane na jedinstvenom putovanju kroz vrijeme postao jedna velika razigrana pozornica koju su oživjeli talentirani izvođači Istra Inspirit projekta zajedno s oduševljenom publikom.

Gusarske priče, interaktivni glazbeno-scenski doživljaj inspiriran potragom za blagom kapetana Morgana, redateljski potpisuje Petra B. Blašković, priznata akademska glumica i redateljica većine Istra Inspirit programa. Kroz ples, glumu i glazbu posjetitelji su uživali u tajanstvenoj priči o skrivanju blaga jednog od najpoznatijih svjetskih gusara.

Bogatim programom na kojem su sudjelovali eminentni domaći i strani umjetnici osigurali smo da Festival Rocks & Stars @ Cave Romane i istarski Vinkuran dospiju na svjetske razglednice što je izniman uspjeh jer jedino s kvalitetnim kulturnim sadržajima našim posjetiteljima možemo pružiti jedinstven doživljaj što je osnova za jačanje turističke ponude destinacije. - izjavila je Diana Kiršić Rosanda, direktorica festivala i članica uprave Medulinska rivijera.

Podsjetimo, u lipnju je svečano otvorena festivalska pozornica senzacionalnim koncertom Maksima Mrvice, a program je nastavljen kroz ljeto gostovanjima, između ostalih, Darka Rundeka, talijanskog sastava Ricchi e Poveri, svjetski najpoznatijeg ženskog gudačkog kvarteta Bond, Ivana Šarića, Stojana Matavulja te je sinoćnja veličanstvena završnica bila rezervirana za legende i mitove istarskog kraja. Organizator festivala je Medulinska rivijera, a pokroviteljski su ga podržali predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma i općina Medulin. Uz organizatore i pokrovitelje program su podržali i mnogobrojni partneri – Arena Hospitality Group, Bina Istra, HEP, Ribarska koliba resort, Uniline, Croatia osiguranje, Meda vinarija, CMC TV i drugi. www.caveromane.com.