10. svibnja

Rasprodane ulaznice za prvi koncert Dead Can Dancea u Hrvatskoj

25.04.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music skupina, a po mnogima i jedinstven glazbeni fenomen, nastupit će po prvi put u Hrvatskoj i to u Zagrebu, 10. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Ulaznice za zagrebački koncert su rasprodane, ali ulaznica još ima za koncert koji će se održati u Beogradu u Štark Areni 12. svibnja, te se mogu naći putem ovog linka.

Nakon 41 godine postojanja, i domaća će publika napokon imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom, intimnom okruženju dvorane Lisinski. U Zagreb će tako u sklopu turneje Europa 2022. stići 20 članova Dead Can Dance glazbene karavane, od kojih sedam glazbenika gledamo na pozornici Lisinskog. Predgrupa Dead Can Danceu bit će Astrid Williamson, škotska kantautorica poznata po suptilnom, evokativnom i originalnom stilu koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell. Srž i začetnici Dead Can Dancea su Lisa Gerrard i Brendan Perry, oboje nevjerojatni glazbenici, koji su projekt osnovali 1981. u Melbourneu, i od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran tradicijskim zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala i glazbeni genijalac Brendan Perry, već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock glazbe.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridleya Scotta. Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svjetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Dead Can Dance već nam desetljećima pričaju neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvaraju glazbu, već magiju, koju svi mogu razumjeti i osjetiti, a ništa osim magije ne očekujem na koncertu u Zagrebu 10. svibnja.