Aktivna Hrvatska

Rano jutro idealno je za ljetni trening

12.07.2022 u 13:09

  • +31

Aktivna Hrvatska

Izvor: Promo fotografije / Autor: MARCELLO PHOTOGRAPHY

Bionic
Reading

Renata Sopek, Anamarija Asanović, Jere Marinić Kragić vježbali sa Splićanima

Rana ljetna jutra idealna su za tjelovježbu. Svakodnevno bi trebali posvetiti barem pola sata za trening koji nas veseli i ispunjava. Vodeći edukativno - sportski program Aktivna Hrvatska održala je tako jutarnji individalni trening na splitskim Prokurativama. Tim kineziološkog fakulteta pod vodstvom Patrika Kramarića ukazao je na važnost pravilnog izvođenja vježbi te treniranja pod stručnim vodstvom. Svoje osobno iskustvo o vježbanju vježbačima su podjelili splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović te hrvatski vaterpolski reprezantivac i igrač Jadrana Jere Marinić Kragić. Treningu su se pridružili i članovi kick boxing kluba Kula iz Sinja.

'U ljetnim mjesecima pažnju trebamo obratiti na vrijeme treniranja. Potrebno je izbjegavati sunce, najbolje je vježbati u ranim jutarnjim satima. Posebno obratite pažnju na hidraciju. Prilikom treninga redovno se hidrirajte, najbolje vodom!' - izjavio je Patrik Kramarić, a uz njega su u timu bile Lukrecija Dragić, Anamarija Galeković i Iva Lončar. Program je vodila ambasadorica projekta Renata Sopek.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

PIK Vrbovec svim je vježbačima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, a Rajska rajčice. Ukusne zdrave obroke za nadolazeću ljetnu formu, ali i nutritivnu prehranu tijekom cijele godine priprema Nutribullet. Polaznici su se imali prilike osvježiti obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni neposredno nakon treninga.

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje. Ewopharma poklanja PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Aktivna Hrvatska nastavlja se u Petrečanima, treningom joge u Falkensteiner Resortu Punta Skala u subotu, 30. srpnja, zatim treninzima u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.