U PREPUNOM MSU-U

Radove iznimne umjetnice Ivane Popović, koja nas je nažalost prerano napustila, došli su pogledati brojni poznati

12/26

Miran Kurspahić

Ivana Popović bila je jedna od najintrigantnijih umjetnica koja je svojom preranom smrću iza sebe ostavila šarolik, neobrađen i javnosti nedovoljno poznat opus. Izložba otvorena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti nazvana 'Ljubav i otpor Ivane Popović', prikaz je Ivaninih 250 radova a posjetiteljima pruža uvid u njezino bogato stvaralaštvo. Uz brojne poklonike rada ove neprežaljene umjetnice na izložbi su bile njene kćeri i majka Leposava Popović koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u prikupljanju građe.
Glumice Judita Franković, Vanda Winter, Tena Nemet Brankov, Enra Rudnički i Anđela Ramljak na izložbu su došle u kreacijama Ivane Popović, a njezinu ostavštinu došlo je pogledati i veliki broj drugih poznatih lica. 

Miran Kurspahić

Miran Kurspahić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish

Prethodna slika Sljedeca slika
U Muzeju suvremene umjetnosti u četvrtak navečer otvorena izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović' koja je po prvi put objedinila sve segmente rada posljednje avangardne umjetnice 20. stoljeća, kako ju mnogi nazivaju. Ivana Popović preminula je u prosincu 2016. u 49. godini, a iza sebe ostavila je brojne uratke iz područja mode, kazališta, kostimografije, kiparstva, slikarstva, a njezinom radu došle su se nakloniti brojne osobe iz kulturnog i javnog života